Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustoetusteks maksti mullu 3,3 miljardit krooni (2010-02-11 00:39:48)


Mullu toetati Euroopa Liidu ja Eesti eelarvest põllumajandust, maaelu ja kalandust kokku 3,333 miljardi krooniga - nii suured ei ole toetused ühelgi varasemal aastal olnud.

Kokku maksti Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) vahendusel mullu toetusi 36 153 korral. Kõige enam maksti välja ühtset pindalatoetust, keskkonnatoetusi ja erinevaid investeeringutoetusi. Maakondade lõikes läks kõige suurem toetuste-summa Tartumaale, mille põllumajandusettevõtjaid abistati kokku 343 miljoni krooniga.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul oleks toetuste summa võinud olla suuremgi, kui raske majandusolukorra tõttu on jäänud mitmed investeeringutoetused välja maksmata. „Taotlejate suhtes on positiivne toetuse määramise otsus tehtud, kuid et neil on omafinantseeringu leidmisega raskusi, siis projektide ellu viimine venib,“ põhjendas ta.

PRIA peadirektori Jaan Kallase sõnul on positiivne siiski see, et pettusega ei üritata Eestis ka rasketel aegadel toetusi saada. „Oleme selle väga madala näitaja poolest Euroopas selgelt parimad, pettuste arv on meil väikseim ning võlgnevuste summa püsib 0,2%juures meie toetuste kogusummast,“ märkis ta.

Kõige suurema toetuse sai eelmisel aastal aktsiaselts Reyktal, kellele maksti 21,4 miljonit krooni kaugpüügi laeva püügilt kõrvaldamise eest. 17,78 miljonit krooni sai toetust osaühing Estonia ja 15,38 miljonit krooni Aravete Agro.

Lisainfo: Hindrek Riikoja, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6255, 5303 0865, e-post hindrek.riikoja@agri.ee; Maris Sarv-Kaasik, PRIA teabeosakond, tel 737 1215, 553 3739; maris-sarv-kaasik@pria.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 10.02.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.