Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab kahepaiksete uurimise seminar-laager (2005-06-09 12:12:46)

12.-19. juunini toimub Haanja Looduspargis ja Matsalu Rahvuspargis rahvusvaheline seminar-laager, mis on mõeldud kahepaiksetega tegelevatele ja kahepaiksetest huvitatud inimestele.

Kaheosalise ettevõtmise esimene pool saab teoks 12.-15. juunini Haanja looduspargis. Selle aja jooksul keskendutakse Kagu- ja Lõuna-Eesti kahepaiksetele, sest seal esineb meie 11 kahepaikse liigist 9.

Nelja laagripäeva jooksul uuritakse Haanja, Otepää, Setumaa ja mitmete Põlvamaa alade kahepaiksete olukorda. Külastatakse erinevate liikide kudemisveekogusid ning püütakse leida uusi mudakonna ja harivesiliku leiukohti.

15. juunil kolib laager üle Matsalu rahvusparki Penijõele, kuhu jäädakse 19. juunini. Penijõel keskendutakse eelkõige haruldasele kärnkonnale - kõrele ja selle liigi peamisele elupaigale, rannaniidule. Õppekäigud toimuvad kõre taastatud elupaikadesse nii rannaniitudel kui ka karjäärides.

Sel aastal tuleb Eestisse üle 10 kahepaiksete eksperdi Taanist, Soomest, Hollandist, Saksamaalt, Hispaaniast, Suurbritanniast, Valgevenest ja Ukrainast. Kokku on registreerunud üle 40 inimese, peamiselt looduskaitsespetsialistid, tudengid, eksperdid ning gümnasistid.

Iga-aastasi rahvusvahelisi laagreid korraldab Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakond. Seekordne, järjekorras juba kuues rahvusvaheline kokkusaamine toimub LIFE-Nature projekti "Harivesiliku kaitse Läänemere idaosa riikides" raames.

Lisateave: Riinu Rannap, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna spetsialist, tel 626 2889.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.06.2005 pressiteade

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.