Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 6. nädalaks (2010-02-09 00:14:16)

 

Ilma ülevaade 9.-15.02.2010...

Alanud nädala esimesel poolel on ööpäeva keskmine õhutemperatuur normist 1…3 °C madalam (norm -5…-7 °C). Nädala lõpu poole on külma vähem, kuid puhub võrdlemisi tugev kirdetuul, mis süvendab külmatunnet. Ajuti sajab vähest lund.

Esmaspäeva ja teisipäeva jooksul laskub madalrõhuala piki Norra merd ja Skandinaaviat ning Läänemerd lõuna poole. Samal ajal ulatub Eesti idaossa Siberi antitsükloni lääneserv. Puhub mõõdukas kagutuul. Vähest lund võib sadada peamiselt Lääne-Eestis. Öösel on külma –10…-15, pikemate selgimiste korral Kagu-Eestis kuni –18, päeval –7…-12 °C.

Kolmapäeval on madalrõhuala taandunud ja Soome kohal tugevneva kõrgrõhuala mõjul pöördub tuul itta ning kirdesse ja tugevneb veidi. Olulist sadu pole ette näha. Öösel on külma –11…-15, Ida-Eestis selgimiste korral kuni –20, päeval –6…-12 °C.

Neljapäeval püsib Soome kohal külm kõrgrõhuala, kuid samal ajal aktiviseeruvad tsüklonid Vahemere piirkonnas ja nende põhjaserv küündib Läänemerele. Piirimail püsib kirdetuul. Mitmel pool sajab vähest lund. Külma on öösel –9…-16, päeval –3…-7 °C.

Reedel-laupäeval-pühapäeval tugevneb lõuna pool asuvate tsüklonite surve põhjapoolsele külmale kõrgrõhualale. Ida- ja kirdetuul tugevneb, ulatudes rannikul 12 m/s. Taevas on enamasti pilves ja ajuti sajab vähest lund. Külma on –2…-9 °C.

Esmaspäeval madalrõhuala hääbub, tuul vaibub. Kui juhtub selginema, on oodata õhutemperatuuri langust.

Jälgige tajutavat temperatuuri tabelist: www.emhi.ee.

Järgmine ülevaade 9. veebruaril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 08.02.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.