Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus täiendas maavarade kaevandamise korda (2005-06-09 11:16:53)


9. juunil kiitis Vabariigi Valitsus heaks kolm maavarade kaevandamist reguleerivat määrust.

Esiteks, määruse “Riigile kuuluval maapõue osal maavara otsingu eesmärgil tehtava üldgeoloogilise uurimistöö, geoloogilise uuringu või riigi omandis oleva maavara kaevandamise õiguse enampakkumise teel müümise kord” eesmärgiks on tagada võrdsetel alustel enampakkumise läbiviimine isikute vahel, kes soovivad korraga ühel ja samal objekti teha kas geoloogilist uuringut või hakata kaevandama maavara. Jõustuva korra uus aspekt on, et enne eelistati uuringuloa saamisel esimesena taotluse esitanud isikut, kuid nüüd enampakkumise võitjat, kaevandamise loa saaja eelistamisel muutusi ei ole.

Teine kinnitatud määrus “Riigile kuuluva kinnisasja maavaravaru kaevandamiseks andmise kord” kehtestab, kuidas riik annab endale kuuluva kinnisasja maavara kaevandamiseks kasutada. Maad saab kaevandamiseks kasutada kas maarendilepingu, kasutusvalduse seadmise või hoonestusõiguse seadmise teel. Uut korda on täiendatud lisaks olemasolevatele veel ühe maa kasutamise võimalusega - hoonestusõiguse seadmisega.

Kolmandana kinnitati määrus “Üleriigilise tähtsusega maardlad”. Tegemist on uuendatud nimekirjaga, kuhu on kantud riigi seisukohast suure majandusliku tähtsusega maardlad. Samuti sisaldab nimekiri maardlaid, milles kaevandamine toob kaasa maakonna või riigi piire ületava keskkonnamõju või mis asuvad Eesti territoriaalmeres ehk majandusvööndis.

Lisainfo: Erki Niitlaan, Keskkonnaministeeriumi lepinguline ekspert, tel 552 7327, e-post erki.niitlaan@mail.ee.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 09.06.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.