Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loit Reintami mälestusnäitus Tartus Baeri majas (2010-01-30 00:09:25)

Tartus Baeri majas (Veski 4) on vaadata Eesti Maaülikooli kauaaegse lugupeetud õppejõu, Eesti tuntuima mullateadlase akadeemiku professor Loit Reintami (12.12.1929 – 17.01.2010) mälestusnäitus – “Taim-muld süsteem on elu alus”!

Tema töötee pikkus on sada semestrit õppejõuametit! Kirjatöid on tal 593, retsenseerinud ja andnud hinnangu 700 väitekirjale, pidanud üle 2000 loengu asutustes, koolides jm.


0n kahe personaalnimestiku (ilmunud 1998 ja 2009) omanik. Annab imestada, milleks kõigeks - lisaks pingsale õppe-ja teadustööle - aega ja energiat jagus. Tegutses aktiivselt paljudes seltsides, komisjonides Eestis ja rahvusvahelisel tasemel.


Eesti Teaduste Akadeemia Looduskaitse Komisjoni aktiivse liikmena koostas artiklikogumikke, korraldas mulla-teemalise looduskaitsekuu. Lisaks kodu- ja välismaistele tunnustustele on ta Eerik Kumari looduskaitsepreemia laureaat (2007).  

 

Lisaks kõigele jõudis olla ka ristsõna-ristiku peaauhinna võitja!

Väljapanek sündis Ilme Reintami, MÜ raamatukogu Loit Reintami fondi, mullateaduse ja agrokeemia osakonna ning TA Looduskaitse Komisjoni koostöös.

Allikas: www.greengate.ee / Vaike Hang, Eesti maaülikool
29.01.2010


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.