Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aiasoovitus: päästa taimi pakase eest, kui veel suudad… (2010-01-23 03:46:48)

 

Ilmaennustus lubab lähipäevadeks Mandri-Eestisse järjest süvenevat pakast. Ehkki lumepuudust praeguse seisuga veel pole ja taimede maasisesed osad on õnneks piisavalt kaitstud, vajavad tähelepanu õrnemate puittaimede lumest väljaulatuvad osad.

Viljapuudest on pakasealdid eelkõige ploomi- ja pirnipuud. Samuti saavad raske katsumuse osaliseks viimastel soojadel talvedel ennast mõnusalt tundnud lõunamaise päritoluga eksoodid.

 

Siiski nähtub EMHI lumekaarti suurte sadude ajaga võrreldes, et nüüdseks on lumekiht kohati märksa õhemaks jäänud. See tuleneb tõsiasjast, et lumi aurub ka külmade ilmadega.

 

Kui algul sadanud lumi oli kohev ja kattis puid-põõsaid üsna ühtlase tiheda vaibana, siis nüüd pääseb pakane tüvedele paremini ligi. Nimelt on puutüvede ja põõsaokste ümber kohati tühemikke tekkinud. Eeloleva öise pakase vastu aitab ehk veel midagi päästa (vähemalt loota seda) südapäevane lisalume loopimine taimede ümber.

 

EMHI kodulehel avaldatav tajutav temperatuur näitab, kui palju võimendab tuul külma mõju. Sõltuvalt tuule kiirusest võime tunnetada kraadiklaasi näidust isegi kuni 10 kraadi madalamat temperatuuri.

 

Soojusta keldri seinu!

Püsiv 20-30 kraadine pakane tungib üsna kergesti ka keldrisse, kus sellest annab märku härmatise tekkimine välisseintele. Kui õues vaba lund jätkub, päästab palju selle kuhjamine keldri seinte vastu.

 

Loe lisaks talviste tööde kohta: www.aiandus.ee.


23.01.2010

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.