Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teeme ära! rahvusvaheline konverents sellel nädalavahetusel Tallinnas (2010-01-22 11:18:17)


Sellel laupäeval ja pühapäeval (23. ja 24. jaanuaril) saavad Eestis kokku seitsme riigi vabatahtlikud, et kahe päeva jooksul õppida üksteiselt kõike selle kohta, kuidas oma riigis koristustalguid korraldada.

Eesti vabatahtlikud kutsuvad külla eestvedajad Lätist, Leedust, Portugalist, Sloveeniast, Rumeeniast ja Soomest, et olemasolev suurtalgute korraldamise kogemus nii kohapeal kui ka hiljem käsiraamatu vormis laiemat jagamist leiaks. Eestist alguse saanud üle-riigilise koristuspäeva idee on tänaseks toonud korraldajatele kontakte huvilistega kümnetest maadest – Jaapanist kuni Brasiiliani välja.

„Huvilisi on rohkematestki riikidest, kui täna kohale jõuavad. Et neid aidata, on kavas koos täpsustada tegevuskavasid ning leppida kokku, kuidas edaspidi üksteist toetama hakkame,“ võttis asja kokku Teeme ära! ellukutsuja Rainer Nõlvak. Lisades, et: „Igatahes, kokkutulev seltskond on vägev ja selliste inimestega võib prügimägesid liigutada küll."

Kahe päeva jooksul võetakse töögruppides üksipulgi lahti senine kogemus nii logistika, kommunikatsiooni, IT-lahenduste, vabatahtlike koordineerimise kui ka mitmete teiste valdkondade kontekstis. Eestile, Lätile, Leedule on see kokkusaamine võimaluseks vaadata senitehtule tagasi ja hinnata tegemise käigus saadud õppetunde.

Kokkusaamise vajadus kasvas välja tihedast suhtlusest nende riikide vabatahtlikega, kes esimest korda üle-riigilisi koristustalguid plaanivad – nii Rumeenia, Portugal kui ka Sloveenia tahavad sellel aastal oma riigis puhastustalguid pidada. Sloveenias toimub suur koristuspäev 17. aprillil, Portugalis võetakse talgud ette 20. märtsil, Rumeenia korraldajad rihivad seevastu hoopis septembrit. Kõige kiiremini kääritakse käised üles India ühes suurimas linnas New Delhis, kus vabatahtlike eestvedamisel toimub pilootkoristus juba sellel laupäeval, 23. jaanuaril.

Rohkem infot erinevates riikides toimuva kohta, leiab Teeme ära! koristustalgute rahvusvaheliselt lehelt www.letsdoitworld.org.

Allikas: kodanikualgatuse Teeme ära! 22.01.2010 pressiteade

Tiina Urm
Tel 5565 1862
skype: twistedtiina
www.letsdoitworld.org


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.