Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Berliinis toimus ajalooline põllumajandusalane kohtumine (2010-01-16 10:37:00)

Eesti põllumajandusminister kohtus 15. jaanuaril Berliinis pärast Eesti taasiseseisvumist esimest korda Vene asepeaminister Viktor Zubkovi ja põllumajandusminister Jelena Skrõnnikuga, kes esitasid talle kutse külastada Moskvat, kus arutatakse kahepoolsete põllumajandussuhete arengut ja allkirjastatakse vastav koostöömemorandum.

„Venemaa on Eestile toidukaupade osas olnud kogu aeg oluline kaubanduspartner, kuid riikide tasemel on meie koostöö seni olnud tagasihoidlik,“ rääkis Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Eilne kõrgetasemeline kohtumine lubab uskuda, et see hakkab paranema.“

Kahe riigi vaheline edasine koostöö puudutab eelkõige toidukaupade importi ja eksporti ning kalandusküsimusi. Moskvas allkirjastatava koostöömemorandumi põhjal loodav kõrgetasemeline töörühm tuleb edaspidi kokku vähemalt korra aastas ning selle käigus on võimalik konsulteerida ka päevakajalistel kaubavahetust puudutavatel teemadel.

Kunagi varem ei ole Eesti põllumajandusminister kohtunud ei Venemaa asepeaministri ega ka põllumajandusministriga. Kohtumisel räägiti ka põllumajanduse üldisest olukorrast ülemaailmse majanduslanguse ajal ning Berliinis 75. korda toimuva maailma suurima toidumessi Grüne Woche olulisusest.

Lisainfo: Peeter Seestrand, välissuhete ja arenduse asekantsler, tel 625 6105, e-post peeter.seestrand@agri.ee; Hindrek Riikoja, avalike suhete osakond, tel 625 6255, 5303 0865; e-post hindrek.riikoja@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.01.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.