Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamessil kohtuvad linn ja maa (2010-01-08 16:09:19)

 

Igal aastal aprillikuus toimuv Maamess toob Tartusse vaheldust ja elevust. Aastatega on Baltimaade tunnustatuim mess muutunud traditsiooniliseks kohtumispaigaks eksponentidele ja külalistele. Omavahel saavad kokku ettevõtjad ja uudistoodanguga tutvujad.

 

Lisaks uusimale  põllumajandus- ja metsatehnika tutvustamisele on messil kindla koha leidnud talutoodang. Pettuma ei pea needki, keda köidab aiandus. Hobiaednikud leiavad siit uusi lille- ja taimesorte ning  istikuid.

 

Maamessi korraldajate eesmärk on olnud huvilistele asjakohase teabe jagamine. Ettekannetega esinevad oma eriala spetsialistid.

 

Kolme päeva jooksul toimuvad mitmed tehnika demonstratsioonid ja teadmisi värskendavad seminarid.

 

Majanduslikult raske aeg sunnib tänases Eestis paljusid messikorraldajaid kavandatud üritusi kas ära jätma või läbi viima väiksemas ulatuses. Tartlased võivad kinnitada, et Maamess toimub igal juhul ja kindlasti avaneb külastajatele kolme päeva jooksul mitmeid üllatusi ja uuendusi.

 

Tänavune Maamess ootab külastajaid ja eksponente 22.-24. aprillini.

 

Kui mullu külastas Tartus toimunud Maamess ligi 24 000 piletiga külalist, siis tänavu loodetakse jõuda numbrini 30 000.

 

Tänavu langeb Maamess kokku ka metsanädala avamisega, mis toimub samuti Tartus.

 

Maamess on leidnud tunnustamist ja äramärkimist kodust kaugemalgi. Tänavu on lubanud Tartusse tulla Euroopa Komisjoni põllumajanduse direktoraadi ametnikud.

 

Lisaks ametlikule kavale pakub Maamess 2010 mitmeid meelelahutuslikke üritusi, unustatud pole ka kõige väiksemad külastajad.

 

Mullu oli Maamessi eksponente 7 välisriigist, tänavu on sellele oodata lisa. Kindlasti aitavad väliskülaliste tulekule kaasa paranenud transpordivõimalused. Nüüd saab Tartusse lennata otse Riiast ja Stockholmist.

 

Maamess Tartus on ka rohelise mõtteviisi ning tervislike eluviiside propageerimise koht. Korraldajad kutsuvad tänavu tartlasi messile tulema kas jalgsi või jalgrattaga ning jätma auto hoopis koju. Koostöös vabatahtlikega toetatakse tänavu ka Tartu Kliinilises Lastehaiglas abivajavaid väikeseid patsiente.

 

Kohtumiseni Tartus Maamess 22.-24. aprillini 2010.

 

Allikas: Tartu Näitused AS


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.