Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus uue aasta 2. nädalaks (2010-01-04 13:27:20)

 

Ilma ülevaade 5.-11.01.2010...

Alanud nädalal valitseb külm ilm. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur jääb vahemikku –5…-10 °C, mis on jaanuari alguse normist mõni kraad madalam.
Lund tuleb juurde ning sõidutingimused halvenevad saju ja tuisu tõttu oluliselt nädala lõpu poole.

Teisipäeval püsib täituv madalrõhuala Soome kohal, selle lohk liigub aeglaselt üle Eesti, tuues
lund kõikjale. Õhtul selgineb ja sadu lakkab. Tuul püsib algul edelas, päeval pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb veidi. Õhutemperatuur on –4…-10, päeval –3…-8 °C, õhtul võib selgimiste korral langeda.

Kolmapäeval levib Läänemerele Kesk-ja Lõuna-Euroopa hõivanud madalrõhuala põhjaserv. Tuul pöördub idakaartesse, päeval tugevneb. Kohati sajab kerget
lund. Külma on –8…-15 °C, päeval veidi vähem.

Neljapäeval liigub Balkanilt Venemaa läänealadele tsüklon, seejuures nõrgenedes. Selle tsükloni loodeservas tugevneb ida- ja kirdetuul.
Lund ja tuisku on rohkem lõuna- ja idapiiri lähedal ning põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel –7…-13, päeval –5…-10 °C.

Reedel tekib külm kõrgrõhuvöönd Lõuna-Rootsi ja Soome kohal. Samal ajal liigub aktiivne lõunatsüklon Kesk-Euroopa poole. Läänemerel puhub tugev kirdetuul. Olulist sadu pole sisemaal ette näha, esineb pinnatuisku. Rannikul võib
lund tulla avatud veepinna kohal tekkivatest pilvedest. Õhutemperatuur püsib –4…-10 lähedal, selgimiste korral sisemaal kuni -12 °C.

Laupäeval õhurõhugradient külma kõrgrõhuala ja lõunatsükloni vahel suureneb ning kirdetuul võib ulatuda 15-21 m/s. Lumesajutsoon jõuab Lõuna-Eestisse, hakkab tuiskama, mujal jätkub pinnatuisk. Õhutemperatuur püsib –5…-10 lähedal, selgimiste korral sisemaal kuni -13 °C.

Pühapäeval jõuab lõunatsükloni kese Poola kohale ja suurem lumesadu ning tugev tuisk võib haarata kogu Eesti. Tugev kirdetuul püsib. Öösel on –5…-10, päeval tõuseb –2…-7-ni, lõunapiiril nullilähedaseks.

Esmaspäeval tsüklon hääbub Poola kohal, selle lohk toob jätkuvalt
lund Eestisse. Kirdetuul nõrgeneb pikkamööda. Õhutemperatuur on –2…-6, Lõuna-Eestis nullilähedane.

Järgmine ülevaade 5. jaanuaril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 04.01.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.