Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA ootab põllumaa metsastajatelt dokumente (2005-05-30 14:30:19)


Põllumaa metsastamise toetuse taotlejatel tuleb 1. juuniks istutada taimed ja seejärel hiljemalt 10. juuniks esitada PRIA-le metsapuutaimede soetamist tõendava dokumendi koopia. Kuni 10. juunini saab taotleja vähendada ka oma taotlusel metsastatavat pindala ning muuta okaspuude ja lehtpuude arvu, et see oleks kooskõlas soetamisdokumentides esitatud taimede arvuga.

Istutatavas okaspuukultuuris peab olema vähemalt 25% lehtpuid. Vähem lehtpuid võib istutada juhul, kui keskkonnateenistus on märkinud taotlusele vastava kinnituse.
Metsapuutaimed peavad olema hangitud tänavu ja varustatud päritolu tõendava dokumendiga.

Põllumaa metsastamise toetust sai taotleda 14.-24. märtsini. Avalduse esitas 808 isikut, kokku 2343 hektari metsastamiseks. Praeguseks on PRIA-le esitatud 392 soetusdokumenti ja 44 isikut on teatanud, et loobuvad toetuse taotlemisest.

Toetuse eesmärgiks on vähendada põllumajanduslikust kasutusest välja jäänud maade osakaalu ja parandada maastike mitmekesisust. Metsakultuuri rajamise toetust makstakse 13 801 krooni hektari kohta. Toetatakse metsapuutaimede soetamist, maapinna istutamiseks ettevalmistamist ja taimede istutamist. Ei toetata jõulupuuistanduste rajamist ega pehmete lehtpuude (välja arvatud kaasikud) istutamist.

Toetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise otsus tehakse 1. augustiks. Toetus makstakse välja hiljemalt 10. oktoobriks.

Allikas: PRIA

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.