Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus uue aasta alguseks (2009-12-31 01:28:27)

 

Ilma ülevaade 31.12.2009-6.01.2010...

Neljapäeval püsib Loode-Venemaal ja Balti riikide kohal nõrk madalrõhuala. Tuul pöördub kirdesse. Sajab vähest lund, sisemaal saju võimalus kahaneb. Õhutemperatuur on -4…-10 °C,öösel sisemaal –12, rannikul veidi vähem.

Reedel–laupäeval laieneb külm kõrgrõhuala Arktikast Põhja-Skandinaaviale ja Soomele ning levib edasi lõuna poole. Tuul püsib kirdes ja tugevneb veidi. Vähese lume ja kerge tuisu võimalus on suurem põhjarannikul. Õhutemperatuur on –7…-13 °C, rannikul vähem.

Pühapäeval saabub kõrgetelt põhjalaiustelt madalrõhuala Põhja-Skandinaavia lähedale, selle lohk levib piki Põhjalahte lõuna poole. Tuul pöördub päeval Läänemerel põhjakaarest loodesse, kuid ei tugevne. Kohati sajab kerget lund. Õhutemperatuur on –10…-15 °C, rannikul vähem.

Esmaspäeval liigub tsüklon piki Norra rannikut lõuna poole, selle väheaktiivne lohk püsib Läänemerel. Mandril on tuul muutlik, merel peamiselt läänekaarest. Kohati sajab vähest lund. Öösel on külma –10…-15, sisemaal –18, rannikul vähem, päeval tõuseb –5…-10, saarte rannikul -1 °C-ni.

Teisipäeval võib Läänemere kohal tekkida väike osatsüklon, mis toob tiheda lumesaju ka Eestisse. Tuul on lõunakaarest ja võib rannikul ka tugevneda. Saartel ja Lääne-Eestis tõuseb õhutemperatuur –5…0 °C-ni, ida pool on öösel –10…-14 °C, päeval tõuseb -7 °C-ni.

Kolmapäeval liigub üle Kes-Euroopa itta järgmine madalrõhuala. Selle põhjaservas pöördub tuul taas kirdesse ja võib tugevneda. Sajab kerget lund. Külma on –5…-11 °C.

Järgmine ülevaade 31. detsembril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 30.12.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.