Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 53. nädalaks (2009-12-28 13:01:16)

 

Ilmaülevaade 29.12.2009-04.01.2010…

Alanud nädala alguses on pehme talveilm, läänerannikul sulailm. Seejärel õhutemperatuur päev-päevalt langeb ning ööpäeva keskmine õhutemperatuur on uue aasta algul 6…10 °C alla selle aja normi.

Teisipäeval määrab ilma väheaktiivne madalrõhuvöönd, mis ühendab Põhjalahel hääbunud tsüklonit Venemaa keskalade kohal süveneva tsükloniga. Tuul pöördub ööpäeva jooksul kagust loodesse, kuid ei tugevne. Lume- ja lörtsisadu levib läänest itta. Õhutemperatuur on –4…+1 °C.

Kolmapäeval ulatub Eestini Venemaal püsiva tsükloni lohk. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul . Aeg-ajalt sajab
lund. Õhutemperatuur on -2…-9 °C.

Neljapäeval tugevneb arktilistel laiustel kõrgrõhuala ja Skandinaaviale tungib külm kõrgrõhuhari. Tuul pöördub kirdesse. Sajab vähest
lund. Õhutemperatuur on -3…-10 °C.

Reedel –laupäeval laieneb külm kõrgrõhuala lõuna poole. Tuul püsib kirdes ja tugevneb veidi. Vähese lume ja kerge tuisu võimalus on suurem põhjarannikul. Õhutemperatuur on –10…-15 °C, rannikul pisut vähem.

Pühapäeval saabub Norra merele Arktikast madalrõhuala ja see laieneb üle Skandinaavia. Tuul pöördub Läänemerel põhjakaarest läänekaarde, kuid ei tugevne. Kohati sajab kerget
lund. Õhutemperatuur on –10…-17 °C.

Esmaspäeval liigub tsükloni kese üle Põhjalahe Soome peale. Tuul pöördub päeval edelasse ja tugevneb veidi. Päeval suureneb lumesaju võimalus saartel ja Lääne-Eestis. Öösel on külma –15….-20, lääne pool vähem, päeval tõuseb –4…-10-ni. Saartel rannikul võib olla sula.

Järgmine ülevaade 29. detsembril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 28.12.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.