Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valmista ise oma jõulutee! (2009-12-24 02:25:24)

 

Kellel natuke ravim- ja maitsetaimi kodus, võiks ise endale maitsva jõulutee valmistada.

 

Selleks tuleb võtta enam-vähem võrdsetes osades ürte ja kuivatatud marju ning õunu. Kellel pole kuivatatud marju, võib juba valmis teele lisada mõnda hapukat kodust mahla: punase sõstra, pohla- või jõhvikamahla. Ka aroonia annab ilusa värvi - aga kellel vererõhk madal, sellele aroonia ei sobi.

 

Ürtidest sobivad jõuluteesse vaarikalehed ja -varred,  piparmünt, meliss,  basiilik,  naistepuna, musta sõstra lehed, harilik pune, monarda. Ilu jaoks võib lisada ka pärna- ja saialilleõisi. Marjadest aga pihlakat, kibuvitsa, kuivatatud õunakoori või õunu. Oma tarbeks võib ka mahlu või tooreid õunu lisada. Väga ilusa ja hapu maitse annavad ka poes müüdavad hapu hibiski õied, millest saab karkade tee.

 

Mõnele meeldib maitsestada kaneeli, nelgi, kardemoni ja ka ingveriga. Valmistamiseks võtta 1 tl peenestatud segu ja valada üle kuuma veega, lasta seista kaane all umbes 10 min ja maitsestada suhkru või meega.

 

Jõulutee on ka sobiv kingituseks: paki segu purki või pakendisse ja tore kingitus on omast käest, kui külla lähed. Selle asemel, et mööda poode joostes närve ja keskkonda raisata. Jõulutee on hea külmetuse ja viirushaiguste ajal, ka aitab ta seedida jõulutoite!

 

Ilusa värviga ja jõululõhnaline tee toob jõulutunde Sinu tuppa ja hinge.

 

Kaunist jõuluõhtut soovides

Karepa ravimtaimeaia perenaine

Katrin Luke

24.12.2009

 

Vaata ka ravimtaimeaia teesegusid


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.