Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liit tihendab teatud liiki mitteloomse toidu impordikontrolli (2009-12-21 18:12:38)


Alates 25. jaanuarist 2010 tihendab Euroopa Liit impordikontrolli maapähklite, vürtspaprika, vürtside ja värskete köögiviljade üle.

Euroopa Liidus on viimastel aastatel olulisel määral tõhustatud kolmandatest riikidest pärit kõrgendatud saastumisohuga toidu järelevalvet. Selle käigus on leitud ülenormatiivseid mükotoksiinide ja taimekaitsevahendite jääkide sisaldusi maapähklite, vürtspaprika, vürtside ning värskete puu- ja köögiviljade saadetistes.

 

Seetõttu on vajalik kõrgendatud saastumisohuga toidu kontroll juba Euroopa Liidu välispiiril ehk piiripunktis. 5-aastase üleminekuaja jooksul võib lisaks piiripunktile saadetise identsuskontrolli ja füüsilist kontrolli teha ka mujal kui piiripunktis ehk selleks otstarbeks ettenähtud järelevalve teostamise kohas.

Tihendatud impordikontrolli teostab piiripunktis Veterinaar- ja Toiduamet. Piiripunktide ja järelevalve teostamise kohtade loetelu, taotluste näidisvormid ja muu kontrollimisega seotud teave avaldatakse Veterinaar- ja Toiduameti veebilehel.

Lisainfo: Raili Pall, Veterinaar- ja Toiduameti peaspetsialist, tel 605 4764, e-post raili.pall@vet.agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 21.12.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.