Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aiandusõppejõud illustreeris lasteraamatu (2009-12-19 00:01:29)

 

Detsembri algul jõudis müügile Maili Pildi lasteraamat «Unemati ja lumematu. Kadunud uneliiva otsingud », mille illustratsioonid tegi maaülikooli aianduse õppejõud Sirje Vabrit.

 

Raamatu kirjutas ja andis välja Sirje Vabriti tütar Maili Pilt, kes tegi oma kirjastuse ja see on tema esimene trükitud raamat. «Endale kirjutanud ja ise illustreerinud on Maili raamatuid lapsest saati, nagu ikka lastel kombeks,» rääkis Vabrit. «Raamatule on tütrel järg mõtteis juba olemas. Ta tahtis loomulikult ise pildid joonistada, aga lõpuks andis oma väga kurvale emale järele ja tegime konkursi, et kumb võidab. Kuna kaotajat polnud, jäi nii, et tema kujundab kaane ja mina teen ülejäänud pildid.»

 

Parim nõuandja oli viieaastane lapselaps Karl-Johannes. Ühel pildil on isegi tema käega joonistatud lind, sest vanaema Sirje tehtud tiivad olid poisi arvates natuke valesti.

 

Sirje Vabrit pole kunsti õppinud, vaid oskuse emalt ja isalt pärinud. Ta mäletab, et oli kuuene, kui rääkis, et tahaks suurena raamatutele pilte joonistada, aga vanemad laitsid kunstnikuameti maha. «Joonistanud olen aga alati. Eriti meeldib karikatuure teha ja eks ma sokutan neid seetõttu aeg-ajalt ka oma tudengitele mõeldud esitlustesse.»

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 17.12.2009

 

Tasub veel teada: Sirje Vabrit on ka raamatu Eesti taimede kukeaabits üheks illustreerijaks, lisaks andis ta 1996. a välja raamatu Väike suvelilleraamat.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.