Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toetab Euroopa Liidus ühtlasi toetusi (2009-12-17 00:08:04)


Eesti toetab Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformimist nii, et toetustasemed ühtlustuksid kõigis liikmesriikides ja väärtustaksid põllumajandust kõikjal sarnaselt.

Tänaseni Brüsselis toimuva Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel arutasid eraldi kohtumisel ÜPP tulevikku Eesti, Soome, Tsehhi, Portugali, Läti, Leedu, Küprose, Malta, Slovakkia, Ungari ja Poola ministrid.

Eelkõige arutleti selle üle, kuidas Euroopa Komisjonile ning teiste riikide ministritele paremini selgitada, et ÜPP tuleviku reform ja toetusskeemid peaksid arvestama ja väärtustama põllumajandust kogu Euroopa Liidu territooriumil võrdselt. Nende riikide hinnangul ei sobi ajaloolistel tootmismahtudel baseeruvad toetusskeemid tulevikus järjest rohkem avalikule hüvele suunatud põllumajanduspoliitikasse.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on praegu eri liikmesriikide toetustasemete vahel liiga suured erinevused. "
Eestile on oluline, et ÜPP säiliks tõeliselt ühise poliitikana nii poliitiliste instrumentide sisu kui finantseerimise poolest," rõhutas Seeder.

Ministrite kohtumisel arutati veel maaeluarengupoliitika tuleviku, ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamise ning erinevate loomade heaolu ja kaitsega seotud teemadel.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.12.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.