Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks radioaktiivsete jäätmete veo määruse muudatused (2009-12-10 16:16:17)


Täna, 10. detsembril kiitis Vabariigi Valitsus heaks määruse muudatused, millega korrigeeritakse radioaktiivsete jäätmete sisse-, välja- ja läbiveo dokumentide menetlemise korda.

„Euroopa Liidus jõustus 2006. aastal direktiiv, mis täpsustab radioaktiivsete jäätmete sisse-, välja- ja läbiveo korda. Liikmesriikidele anti ülemineku aeg, mille jooksul tuli riigisisene õigus viia kooskõlla Euroopa Liidu nõuetega,“ ütles Keskkonnaministeeriumi välisõhu- ja kiirgusohutuse büroo peaspetsialist Evelyn Pesur. Lisaks kõnealuse määruse muutmisele on eelnevalt osa nõudeid sätestatud juba kiirgusseaduse muudatustes, mis jõustusid 14. oktoobril 2009.

Kuigi enne 2006. aastat Euroopa Liidus kehtinud radioaktiivsete jäätmete vedude kontrollimise ja loa andmise kord on osutunud rahuldavaks, peeti omandatud kogemusi arvestades seda siiski vajalikuks muuta, et selgitada ja lisada mõisteid, käsitleda varem välja jäetud olukordi, lihtsustada radioaktiivsete jäätmete liikmesriikide vahelise veo kehtivat korda ja tagada vastavus teistele ühenduse ja rahvusvahelistele õigusnormidele.

Määruse muutmisega võetakse kasutusele uued mõisted nagu läbiveoriik, sihtriik ja päritoluriik. Samuti sõnastatakse pädeva asutuse definitsioon. Eestis on radioaktiivsete jäätmete sisse-, välja- ja läbiveo dokumentide menetlemisel pädevaks asutuseks Keskkonnaamet.Lisaks eeltoodule täpsustatakse ka veoloa taotluse menetlemise korda.

Vabariigi Valitsusse määrus “Radioaktiivsete jäätmete sisse-, välja- ja läbiveo dokumentide menetlemise korra erisused lähtuvalt päritolu- ja sihtriigist” on kehtestatud kiirgusseaduse § 61 lõike 14 alusel. 1. mail 2004 jõustunud kiirgusseadus sätestab põhilised ohutusnõuded inimese ja keskkonna kaitsmiseks ioniseeriva kiirguse kahjustava mõju eest ning isikute õigused ja kohustused ioniseeriva kiirguse kasutamisel. Kiirgusseadus ja selle alusel välja antud määrused järgivad rahvusvaheliste konventsioonide, ohutusnormide ja Euroopa Liidu direktiivide nõudeid.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 10.12.2009 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.