Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus tuleb Põhjamaade mullakaitse konverents (2005-05-23 18:50:19)

 

Eesti Põllumajandusülikooli (EPMÜ) mullateaduse ja agrokeemia osakonna eestvedamisel  toimub 25. ja 26. mail Tartus hotellis London Euroopa Mullakaitse Seltsi (European Society for Soil Conservation – ESSC) konverents “Põhjamaade mullakaitse küsimusi”.

 

Konverentsil otsitakse lahendust ülesandele: kuidas hoida Põhjamaade mullad heas seisus?

Esimesel päeval käsitletakse mullakaitse teoreetilisi, sotsiaal-majanduslikke, poliitilisi ja eriilmelise põllumajandustegevusega seotud aspekte. Teisel päeval kuulatakse ettekandeid mullakaitse-alastest eksperimentaalsetest uuringutest.

 

Konverentsi ühe korraldaja, EPMÜ mullateaduse professori Raimo Kõlli sõnul on ESSC varasemad konverentsid keskendunud eelkõige lõunapoolsete riikide mullakaitsele, nüüd on vaatluse all Põhjamaade mullad.

“Lõunapoolsete riikide muldasid ohustab enam erosioon ja kõrbestumine. Põhjamaade probleemiks on muldade vaesumine, viljakuse langus ja muldkatte hävimine,” selgitas Kõlli. “Mullakaitse probleemid on globaalsed: kui lõunapoolsed alad kõrbestuvad, peavad põhjapoolsed alad sealse tootmise üle võtma.”

 

EPMÜ mullateaduse ja agrokeemia osakond korraldab konverentsi koos ESSC nõukogu ja Tartu Ülikooli geograafia instituudiga.

 

Konverentsi ingliskeelne kava ja lisainfo: www.essc.sk või www.eau.ee/~muld.

 

ESSC konverentsile järgneb vahetult (27. ja 28. mai) Tartu Ülikooli geograafia instituudi korraldatud konverents «Maastike multifunktsionaalsus», mis käsitleb muuhulgas ka mullakaitse küsimusi.

Selle konverentsi kohta leiab infot: www.geo.ut.ee/LTconference


Allikas: EPMÜ 23.05.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.