Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 50. nädalaks (2009-12-11 23:59:10)

 

Ilmaülevaade 8.-14.12.2009…

Suurema osa nädalast määrab ilma Venemaal asuva kõrgrõhuala loode- või lääneserv. Selle taustal toovad väheaktiivsed madalrõhulohud aeg-ajalt pisut niiskemat õhku ja põhjustavad siin-seal vähest sadu. Saju tõenäosus on mõnevõrra suurem rannikul ja merel, kus mandril jahtunud õhk puutub kokku mere kohal oleva suhteliselt soojema ja niiske õhuga.

Teisipäeval-kolmapäeval püsib kõrgrõhuala ja külmem õhk liigub aeglaselt rannikule ja merele ning neil aladel võib veidi lörtsi või lund sadada, sisemaal on saju tõenäosus väiksem. Puhub kagu- ja idatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur langeb –2…+1, päeval on –1…+3 °C.

Neljapäeval kõrgrõhuala tugevneb ja saju võimalus kahaneb. Ida- ja kagutuul nõrgenevad. Öösel on –3…+2, päeval –1…+3 °C.

Reedel-laupäeval tekib uus kõrgrõhuakese Skandinaavial ja laieneb Soomele ning Läänemerele. Tuul on nõrk. Ajuti võib esineda selgimisi ja seetõttu õhutemperatuur langeb öösel 0…-5-ni, päeval on –2…+2 °C.

Pühapäeval saabub Norra merele aktiivne tsüklon ning liigub aeglaselt kagu poole. Tuul pöördub läänekaartesse. Saju tõenäosus lume, lörtsi ja vihmana suureneb päeval. Öösel püsib miinustemperatuur, päeva jooksul tõuseb –1…+4 °C-ni.

Esmaspäeval on võimalik, et tsüklon liigub piki merd lõuna poole ega too sulailma mandrile. Tuul võib sel juhul pöörduda päeval taas idakaarde. Sajab lund ja lörtsi. Õhutemperatuur mandril 0…-2, saartel 0…+3 °C.

Järgmine ülevaade 8. detsembril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 07.11.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.