Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeeriumis arutati EL ühist põllumajanduspoliitikat (2009-12-07 17:58:31)


Esmaspäeval, 7. detsembril Põllumajandusministeeriumis toimunud põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istungil said osalejad ülevaate Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) väljakutsetest ja nende võimalikest lahendustest pärast 2013. aastat. Samuti anti sotsiaalpartneritele ülevaade mitmetest teistest olulistest teemadest seoses ühtse pindalatoetuse, loomakasvatustoetuse ja energiakultuuri
kasvatamise toetuse ning nõuandesüsteemi muudatustega.

„Tänane põllumajandustootmine ei taga toiduga varustatust tulevikus,
rääkis Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup, viidates sellega maailma elanikkonna kasvule. „Suurenevad sissetulekud mitmes maailma piirkonnas ja muutuvad toitumisharjumused.“

Teiste oluliste väljakutsetena nimetas Oopkaup fossiilsete kütuste kallinemist tulevikus ja kliimamuutusi, mainides veel, et mitmetes liikmesriikides jääb maksumaksjatele ebaselgeks põllumajandusteotuste maksmise süsteem ja liikmesriigiti erinevad toetusmäärad. Eesti seisukohast peaks asekantsleri sõnul jääma põllumajanduspoliitika Euroopa Liidu ühiseks poliitikaks, tagamaks võrdse konkurentsi, keskkonna säilimise ja tootmise jätkusuutlikkuse.

ÜPP väljakutsete küsimuses on kõikide sotsiaalpartnerite arvamusavaldused teretulnud ja lähitulevikus valmib Põllumajandusministeeriumis diskussioonipaber, kus on esitatud ka esialgsed seisukohad täna PMANis räägitud teemadel.

Pindalatoetuste puhul selgus, et edasist täpsustamist vajab energiakultuuride kasvatamise ja ühtse pindalatoetusega seotud küsimused.

Lisainfo: Heiki Raudla, Põllumajandisministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6577, 5306 0005, e-post heiki.raudla@agri.ee.

 

Põllumajandusministeeriumi 07.12.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.