Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumis toimub raamatu „Keskkonnaülevaade 2009“ esitlus (2009-12-07 14:46:19)


Neljapäeval, 10. detsembril kell 13.30 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7a, Tallinn) raamatu „Keskkonnaülevaade 2009“ esitlus, mis annab viimase nelja aasta lõikes ülevaate Eesti keskkonnakvaliteedist ja keskkonnale avaldatavast survest.

„Kui võrrelda Eesti keskkonnaseisundit 1990ndate algusega, mil keskkond oli eriti suure surve all ja muutused majanduses taasiseseisvumisega seoses alles algasid, võib tänast olukorda pidada väga heaks,“ ütles Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskuse trükiste toimetaja Karmen Kaukver. „Viimase 4-5 aasta trendid aga näitavad, et viimastel aastatel on surve keskkonnale kas stabiliseerunud või veidi isegi kasvanud,“ märkis ta. Kaukveri sõnul on see tulenenud majanduslikult soodsast perioodist, kui inimesed said osta ja tarbida varasemast enam.

Århusi konventsiooni ja avaliku teabe seaduse alusel on keskkonnainfo avalik teave ja seda tuleb levitada. Siit tulenevalt on keskkonnaülevaate eesmärk iga nelja aasta järel koondada ühte väljaandesse olulisem teave ja jagada avalikkusele usaldusväärset infot selle kohta, milline on Eesti keskkonnakvaliteet.

Seekordne keskkonnaülevaade sarnaneb ülesehituselt eelmise, 2005. aastal ilmunud keskkonnaülevaatega, et tagada teemade võrreldavus. Keskkonnaülevaade algab kokkuvõttega Eesti rahvastikust ja majandusest, sest inimtekkelised muutused keskkonnas saavad alguse elanike vajadustest ja tarbimiseelistustest. Sellele järgneb ülevaade kõigist peamistest keskkonnavaldkondadest nagu kliimamuutus, õhu- ja veekvaliteet, looduse mitmekesisus, jäätmed ning loodusvarade kasutamine.

Sel korral pööratakse keskkonnaülevaates tähelepanu veel sellistele päevakorral olevatele teemadele nagu valglinnastumine, maakasutus, mullastik, keskkonnamaksud ja -tasud ning keskkonna ja inimese tervise vahelised seosed. Raamatu teise osa iga peatüki alguses on lühike ülevaade vastava valdkonna peamistest õigusaktidest ning eesmärke seadvatest strateegiatest ja dokumentidest.

Keskkonnaülevaate koostas Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus, autoreid on kokku 15 eri asutusest. Raamatut „Keskkonnaülevaade 2009“ saab alates 10. detsembrist alla laadida aadressilt: www.keskkonnainfo.ee, paberväljaandena on seda võimalik saada Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskusest.

Lisainfo: Karmen Kaukver, Keskkonnaministeeriumi Info-ja Tehnokeskuse trükiste toimetaja, 673 6620, karmen.kaukver@ic.envir.ee.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 07.12.2009 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.