Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnuvaatluspäevade Birdwatch 2009 lõplikud tulemused on selgunud (2009-12-07 13:34:12)


Traditsiooniline rahvusvaheline linnuvaatlus Birdwatch 2009 toimus sel aastal 3. ja 4. oktoobril. Üritusest võttis osa 35 Euroopa riiki, kus korraldati üle 1800 linnuvaatlusürituse ning vaatlejad panid kahe päeva jooksul kirja ligi 3 miljonit lindu.

Eestis koordineeris rahvusvahelist linnuvaatlust BirdLife International`i siinne partner Eesti Ornitoloogiaühing. Kokku laekus 74 vaatlusankeeti, mille koostamisel osales vähemalt 168 inimest. Ankeedi täitjad vaatlesid Eestis kokku üle 180 000 isendi 169 liigist. Linnuhuviliste indu kahandas kindlasti kehv ilm, mis teisel päeval oli koguni nii hull, et mitmed kavandatud linnuretkedki ära jäeti. Vaatlejate sõnul mõjutas ilm ka linnustikku – sel ajal tavapärane rändeliikumine oli väga nõrk.

Kõige pikemad liiginimekirjad saabusid oodatult Saaremaalt Sõrve linnujaamast (99 liiki) ja Lääne-Eestist Põõsaspealt (94 liiki). Kirja pandud isendite arvult edestas Põõsaspea aga Sõrvet – vastavalt 32704 ja 24729 isendit. Tavavaatlejatest kogusid parimad üle 80 liigi ja üle 10 000 loendatud isendi.

Kõige arvukamateks liikideks olid valgepõsk-lagle, metsvint ja viupart. Nimekirjades kõige sagedamini esinenud liikideks olid seekord aga rasvatihane, hallvares, pasknäär ja ronk. Põnevamad kohatud liigid linnuvaatluspäevadel olid väikepütt, rabapistrik, lõunatirk, randkiur ja koldvint.

Eesti Ornitoloogiaühing tänab kõiki, kes linnuvaatlusel osalesid, üritusi korraldasid ja aitasid tulemusi kokku võtta. Tulemustega saab tutvuda EOÜ kodulehel www.eoy.ee. Linnuvaatluspäevade korraldamist toetasid Islandi, Norra ja Liechtensteini finantsmehhanismid Avatud Eesti Fondi vahendusel ning Nordic Digital AS.

 

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu 07.12.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.