Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti ja Valgevene põllumajandusministrid tihendavad koostööd (2009-12-03 14:05:06)


Kolme Balti riigi ja Valgevene põllumajandusministrid otsivad Riias võimalusi, kuidas suurendada vastastikusi investeeringuid ning kaubavahetust.

Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene põllumajandusministrid kohtuvad Riias täna ja homme. Eesti ministri Helir-Valdor Seedri sõnul on kohtumine ühelt poolt kantud Baltikumi huvist Valgevene turu vastu, teisal otsib Valgevene oma kaubale aktiivselt pääsu Euroopa Liitu.

Valgevene ootab Baltikumist investeeringuid kõigisse majandusvaldkondadesse, erilist huvi pakub neile aga just põllumajandusega seonduv, sest täna omab see Valgevene majanduses suurt osakaalu. Praktiliselt poolelt tuntakse suurt huvi näiteks siinse tõuaretuse ja tõumaterjali vastu. Omaltpoolt tahab Valgevene aga kasvatada oma toodete ja masinate müüki kõigis kolmes Baltikumi riigis.

Homme kirjutavad nelja riigi ministrid alla vastastikuse mõistmise memorandumile, mis keskendub just senisest tihedamale majanduslikule koostööle ja infovahetusele.

Reedel kohtuvad põllumajandusministrid ka Läti peaministri Valdis Dombrovskisega, kellega kohtumisel keskendutakse eelkõige põllumajandussektori olukorrale.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.12.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.