Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pindalatoetuse saavad esimesena kätte e-PRIA kliendid (2009-11-27 11:03:30)


27. novembrist alates laekuvad kevadel e-PRIA vahendusel pindalatoetusi taotlenud põllumeeste kontodele esimesed põllukultuuri kasvatamise täiendava otsetoetuse summad, järgmisel nädalal saab hoo sisse ühtse pindalatoetuste väljamaksmine. Kokku määrab PRIA põllumeestele üle 1,14 miljardi krooni pindalapõhiseid otsetoetusi.

Esimestena saavad novembri lõpupäevil põllukultuuride kasvatamise toetuse kätte 259 maaharijat, kes esitasid korrektse taotluse e-PRIA vahendusel. "Sellega tänab PRIA oma kliente, kes on hakanud meie elektroonilise kliendiportaali e-PRIA kasutajaks," ütles PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Andrus Rahnu. "e-PRIA kasutajale esmajärjekorras toetuste maksmist tahame rakendada tulevikus ka teiste otsetoetuste puhul ja usume, et see toob e-PRIAle rohkelt uusi kasutajaid!". Tänavu kevadel esitas pindalatoetuse taotluse e-PRIAs 913 põllumeest 15 944-st.

Pindalapõhised otsetoetused moodustavad kokku suurima summa, mis Eesti põllumajandussektorisse paari kuu jooksul jõuab.

Juba oktoobris maksis PRIA 54 taotlejale välja kokku 0,8 mln krooni heinaseemne täiendavat otsetoetust.


Novembri- ja detsembrikuu jooksul maksab PRIA välja ühtse pindalatoetuse ja valdavalt ka põllukultuuri kasvatamise toetuse, ülejäänu maksmine jääb uue aasta jaanuarikuusse.
Kõigi toetuste puhul saavad esimestena raha kätte korrektsed põllumehed, kelle dokumentide ja põldudega polnud probleeme ning kellele määratud toetustest pole põhjust maha arvestada võlgnevusi ega teha tasaarveldusi.


Määratud toetuste andmeid saab vaadata PRIA kodulehel aadressil www.pria.ee/pindalatoetuste-saajad-2009. Kes aga on hakanud e-PRIA kasutajaks, võivad e-PRIA abil näha kõiki endaga seotud finantstoiminguid ja saada teada toetuse laekumise täpse kuupäeva. Mitut liiki toetuse taotlejaile arvestatakse iga toetus eraldi ja ka laekub eraldi.


Lisaks otsetoetustele oli põllumeestel võimalik taotleda Maaelu arengukava keskkonnatoetusi - nende määramine ja maksmine algab Andrus Rahnu kinnitusel jaanuarikuus.

Ühtset pindalatoetust rahastab Euroopa Liit, ülejäänud toetusi Eesti riik. Ühtse pindalatoetuse ühikumäär on mullusest 175 kr/ha võrra kõrgem; see on aasta-aastalt kasvanud ja tõuseb ka edaspidi, kuni saavutab vanemate liikmesriikidega võrdväärse taseme.


Pindalapõhiseid otsetoetusi makstakse põllumajandustootjatele alates 2004. aastast eesmärgiga aidata tagada nende sissetulekut ja hüvitada osaliselt põllumajandusmaa korrashoidmiseks tehtud kulutusi.

Lisainfo: Maris Sarv-Kaasik, PRIA pressiesindaja, tel 737 1215; 553 3739; e-post maris.sarv-kaasik@pria.ee.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti  (PRIA) 27.11.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.