Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustootjad saavad toetust osalemise eest toidukvaliteedikavas (2009-11-26 12:06:57)


Maaelu arengukava 2007-2013 raames toetatakse põllumajandustootjate osalemist toidukvaliteedikavas ning toidukvaliteedikavade teavitamis- ja edendamistegevust 25. novembril toimunud Maaelu arengukava 2007-2013 (MAK) seirekomisjoni raames tutvustati MAK põllumajanduse ja metsanduse konkurentsivõime, maapiirkondade elukvaliteedi ja maamajanduse mitmekesistamise ning kohaliku algatuse meetmete püsihindamise süsteemi, samuti meetme 1.6.1 Põllumajandustoodete ja mittepuiduliste metsasaaduste töötlemine muudatusi ning uusi kavandatavaid meetmeid 1.7.2 Põllumajandustootjate osalemine toidukvaliteedikavas ja 1.7.3 Teavitamis- ja edendamistegevus.

MAK põllumajanduse ja metsanduse konkurentsivõime, maapiirkondade elukvaliteedi ja maamajanduse mitmekesistamise ning kohaliku algatuse meetmete püsihindamist teostab Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut. Püsihindamise eesmärgiks on analüüsida MAK rakendamise kulgu, teha ettepanekuid selle rakendamise kvaliteedi parandamiseks, samuti vaadata läbi MAK muudatusettepanekuid ning teha ettevalmistusi ja anda sisendit 2010. aastal toimuvaks vahehindamiseks ja 2015. aastal toimuvaks järelhindamiseks.

Meetme 1.6.1 muudatuse tulemusel on edaspidi võimalik toetust taotleda ka tunnustatud tootjarühmadel, põllumajandustootjatel ning suurettevõtetel. Samuti laiendati muudatusega tootmis- ja laohoonete ehitamise võimalust kõigile sektoritele ning investeeringute kiirendamiseks anti võimalus saada toetust kuni 10 miljonit krooni aastas.

Meetmed 1.7.2 ja 1.7.3 on suunatud mahepõllumajanduskavas osalevatele põllumajandustootjatele ja mahepõllumajanduskavas osalevaid isikuid ühendavatele rühmadele. Meetmete raames toetatakse osalemist toidukvaliteedikavas ning teavitus- ja müügiedendamistegevused toidukvaliteedikava raames toodetud toodetest. Mõlemad meetmed peaksid esialgsete kavade kohaselt rakenduma 2010. aastal.

Lisaks teavitas põllumajandusministeerium seirekomisjoni liikmeid MAK muudatuse heakskiitmisest käesoleva nädala alguses Euroopa Liidu liikmesriikide poolt. Selle muudatusega lisandus MAK-i kaks uut meedet 1.6.2 Piimandussektori ja mahepõllumajandustootmise kohanemine uute väljakutsetega ning 3.2.2 Eesti lairiba internetivõrgu katvuse tõstmine. Põllumajandusministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai sõnul on tegemist osaga Euroopa majanduse elavdamise kavast, mille kaudu lisandub Eesti MAK-i koos Eesti -poolse osalusega ligikaudu 158 miljonit krooni. Lisandunud vahendeid on kavas kasutada piimandus- ja mahesektori ühisinvesteeringute edendamiseks, samuti annab põllumajandusministeerium selle kaudu olulise panuse maapiirkondadesse lairiba internetivõrgu rajamiseks.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 26.11.2009 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.