Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järelmõtteid Tartu aiandusõhtult (2009-11-20 00:26:18)

 

Kolmapäeva, 18. novembri õhtupoolikul toimus Tartu Aianduse ja Mesinduse Seltsis küsimuste ja vastuste õhtu. Samalaadne üritus sai teoks ka kevadel enne aiatööde algust. Võrreldes tookordse ettevõtmisega oli nüüd huvilisi tunduvalt vähem. Kahju, kui tasuta pakutud üritusel nii vähe asjast huvitatuid on! Ilmselt on aga paljude aiasõprade jaoks selleaastane aias toimetamine selja taga ning oodatakse juba talve ja lume tulekut. Kevad seega alles mägede taga...

 

Kuid nüüd, pärast lumiseid päevi, on jälle võimalus aiaski tegutsemiseks. Praegu on ju veel hea aeg istutustöödekski, sest niiskusepuudust pole, kuid siiski ei soovita seda läbimärgadel maadel.

 

Kuna sel sügisel on kõik aias nii läbi vettinud, siis oleks vajalik ka võimalikult palju mahalangenud lehti ja püsikute pealseid ära koristada, et taimehaiguste ja tigude levikut vähegi piirata.

 

Pealegi - vastkoristatud aias on sügiselgi tore jalutada, okas- ja lehtpuude-põõsaste oksi imetleda. Mõnel põõsal on veel viljadki küljes! Nüüd, kui kiiremad aiatööd möödas, on ju ringivaatamiseks aegagi rohkem.

 
Ja tagasi aiandusõhtu juurde: üritusel oligi valdav osa küsimusi taimede talveks ettevalmistamise kohta. Küsiti nii rooside, viinapuude kui ka vesirooside talvitumise kohta. Küsimusi oli ka okaspuude lõikamisest.

 

Kui kevadel oli põhimureks taimehaiguste ja –kahjurite tõrje, siis seekord polnud kellelgi sellelaadseid küsimusi. Tore, kui pahalased aedu hullult ei kimbuta!


NB! Tartu Aianduse ja Mesinduse Selts (TAMS) kutsub aiahuvilisi ka kogu talve jooksul oma üritustele. Juba tuleva kolmapäeva (25. novembri) õhtupoolikul räägib tuntud pojengikollektsionäär Sulev Savisaar neist imeliselt õitsvatest lilledest. Hiljuti ilmus temalt ka väga põhjalik raamat pojengidest. Kindlasti on aga huvitav ka autori enda juttu kuulata. Vaevalt, et ta keeldub ka oma äsjailmunud raamatusse autogrammi andmast!

Sel talvel on plaanis ka maheköögiviljanduse teemalised loengud Maaülikooli lektorite poolt. Kindlasti jätkub huvitavaid teemasid kuni uute aiatööde alguseni.

 

Kasutame siis ära hea võimaluse talvel aianduse alal juurde õppida ja end täiendada!

Seltsi nimel Liina Timmermann
19.11.2009.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.