Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA-s jätkub pindalatoetuste taotluste vastuvõtt (2005-05-16 15:44:38)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet alustas 2. mail maaharijailt pindalapõhiste toetuste taotluste vastuvõttu. Mullu esitati 19 000 taotlust, sama palju avaldusi ootab PRIA ka tänavu. Nüüdseks on pool vastuvõtuajast läbi, kuid esitatud on ainult 4250 taotlust.

Tänavu on võimalik jagada maaharijatele ühtse pindalatoetuse ja täiendava otsetoetuse, põllumajandusliku keskkonnatoetuse ja ebasoodsamate piirkondade toetusena üle miljardi krooni.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõiv soovitab maaharijatel esitada taotlused esimesel võimalusel, sest praegu ei ole PRIA büroodes järjekordi. "Praeguseks on pool vastuvõtuaega selja taga, kuid esitatud on ainult 20% oodatud taotlustest. Avalduste esitamist ei tasu jätta viimasele nädalale," ütles Noorkõiv. "Ka mullu jätsid paljud inimesed taotluste esitamise viimasele nädalale ja siis tekkisid mitmes PRIA piirkondlikus büroos järjekorrad. See on aga ebamugav nii taotlejatele kui ka PRIA ametnikele."

Taotluste vastuvõtt kestab PRIA piirkondlikes büroodes 2.-27. maini. Avalduse esitamisel tuleb maaharijal võtta kaasa isikut tõendav dokument. Kui taotleja asemel esitab avalduse keegi teine, siis peab tal olema ette näidata taotleja poolt kinnitatud lihtvolikiri.

Hilinenud taotlusi võetakse vastu 28. maist kuni 21. juunini, kuid siis vähendatakse toetust 1% iga hilinenud tööpäeva kohta.

Toetuste kohta saab täpsemat teavet PRIA büroodest ja veebilehelt www.pria.ee.

Allikas: PRIA 16.05.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.