Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taastuvenergia konverents keskendub energiasäästule (2009-11-11 14:52:21)


Eesti Maaülikooli taastuvenergia keskus ja SA Archimedes korraldavad 12. novembril Tartus juba üheteistkümnendat korda konverentsi
Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine“ (TEUK-XI).

Konverentsi esimeses osas kuulatakse ettekandeid energiasäästust ja säästulampidest ning sellele järgnevalt arutletakse teemal - kas säästupirn on keskkonnasõbralik säästumeede. Pärastlõunasel sessioonil on tähelepanu energiavarustusel ja -tehnoloogiatel ning tehakse kokkuvõte viimaste kuude arengutest diskussioonis - kuhu areneb Eesti energeetika?

“Taastuvenergia valdkonna järjest suurem tähtsustamine maailmas ja eriti Euroopa Liidus on suurendanud ka Eestis valdkonnaga tegelevate teadlaste ja praktikute hulka,“ lausus maaülikooli taastuvenergia keskuse juhataja Argo Normak.

„Seetõttu on konverentsil käsitletavate teemade ring üsna lai, tuues kuulajateni info puidu, energiakultuuride, tuule- ja päikseenergia ressursiuuringutest ning muundamistehnoloogiatest. Puudutamata ei jää ka energiasäästu teema ning kohalikud energeetilised lahendused. Konverentsil osalejad avaldavad lootust, et valitsus äratab elule ka biomassi ja bioenergia kasutamise edendamise arengukava, mis on täna külmutatud seoses riigieelarve raskustega.“

Esimene konverents "Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine" (TEUK) toimus 4. novembril 1999. Konverentsid on järjepidevalt toimunud kümnel korral, tuues Tartusse osavõtjaid Eestimaa erinevatest piirkondadest. Aastate jooksul on TEUKist kujunenud Eesti üks olulisemaid taastuvenergiaalaseid konverentse.

Rohkem infot konverentsi kohta saab EMÜ taastuvenergia keskuse kodulehelt www.emu.ee/TEK<http://www.emu.ee/TEK>

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 11.11.2009 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.