Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 46. nädalaks (2009-11-09 18:39:06)

 

Ilma ülevaade 10.11.-16.11.2009...

Alanud nädalal jätkub aktiivsete lõunatsüklonite ja põhja pool paiknevate kõrgrõhualade vastasseis. Õhutemperatuur on valdavalt nullilähedane, kuid selgimiste korral võib langeda miinusesse. Lisaks on oodata ka märkimisväärseid sademeid lumest vihmani. Teedel püsib libeduse oht!

Teisipäeval suundub lõunatsüklon Läänemere lõunaosa poole. Selle lohk levib Eesti kohale, tuues sadu alates Lõuna-Eestist peamiselt lörtsina, päeval võib sadu kohati tugev olla. Ida- ja kirdetuul nõrgeneb päeval aegamööda. Õhutemperatuur on mandril öösel –2…+2, päeval 0…+4 ºC.

Kolmapäeval eraldub üks väike osatsüklon Soome peale, uus on tulekul Ukraina poolt. Öösel eemaldub lörtsisadu itta. Puhub põhjakaarte tuul 2-8 m/s. Öösel on –2…+3, päeval 0…+3 ºC, õhtul temperatuur langeb.

Neljapäeval lõunatsüklon oluliselt edasi põhja poole ei liigu ning lumesadu katab vaid lõunapoolseid maakondi. Puhub kirde- ja põhjatuul. Öösel langeb õhutemperatuur selgimiste korral –2…-7-ni, päeval on –1…+2 ºC.

Reedel tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala. Kirdetuul nõrgeneb. Kohati sajab vähest lund. Öösel on 0…-5, päeval –2…+2 ºC.

Laupäeval tugevneb kõrgrõhuala Soome ja Karjala kohal ja tõkestab tee lähenevale läänetsüklonile. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Olulist sadu pole ette näha. Öösel on 0…-5, päeval 0…+4 ºC.

Pühapäeval suureneb Venemaal tugevneva kõrgrõhuala ja läänepoolsete tsüklonite vastaseis veelgi. Kagutuul tugevneb. Kohati võib sadada vähest lörtsi või vihma. Õhutemperatuur tõuseb 0…+5 ºC-ni.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhuala Põhja-Venemaal ja levib ka Baltimaile. Idakaarte tuul nõrgeneb. Ajuti sajab vähest lörtsi. Õhutemperatuur on –1…+3 ºC.

Järgmine ülevaade 10. novembril keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 09.11.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.