Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis on 20 aastat mahetootmist arendatud (2009-11-09 11:35:01)


Tähistamaks 20 aasta möödumist mahepõllumajanduse ametlikust algusest Eestis, toimub teisipäeval, 10. novembril algusega kell 10.30 Eesti Maaülikoolis mahepõllumajanduse juubelikonverents „Mahepõllumajandus - hea loodusele, hea sinule“.

Konverentsil meenutatakse mahepõllumajanduse algust Eestis ja käsitletakse mahepõllumajanduse jätkusuutlikkuse aspekte. Samuti räägitakse mahetootmise seostest keskkonna ja tervisega ning mahemaaviljeluse küsimustest. Antakse ülevaade mahepõllumajanduse hetkeolukorrast ja mahetoetustest.

Oma tegevust tutvustavad ning mahetootmise ja -töötlemise kogemusi jagavad Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg, Alt-Lauri mahetalu perenaine Kaja Kesküla ja Vändra Leiva juhataja Krista Assi. Mahetoodete turustamisest annavad ülevaate Ökosahvri juhataja Siiri Talumaa ja TÜ Eesti Mahe tegevdirektor Jaan Nõmmik. Põllumajandusministeerium teeb ülevaate mahepõllumajanduse arengukava elluviimisest.

Maaülikooli teadusprorektori professor Anne Luige sõnul on mahepõllumajandus säästva arengu ja tervisliku toidutootmise üheks võimaluseks. Kakskümmend aastat mahepõllumajanduse kogemust Eestimaal on loonud selleks head eeldused.

Eestis on novembri seisuga 1277 mahetootjat ja üle 102 000 ha mahemaad. Tunnustatud mahetöötlejaid ja -käitlejaid on 47. Ökopoodidest ja suurematest toidupoodidest on võimalik leida kodumaised piimatooteid, liha, jahu ja helbeid, makarone, pagaritooteid, moose, köögivilja jm. Mahetoidu tootmine ja tarbimine on kasvav trend ning inimeste teadlikkus ja nõudlus tervisliku toidu järele suureneb jätkuvalt.

Konverentsi osalejatele pakutakse mahetoorainest valmistatud toitu. Selleks nädalaks on Eesti Maaülikooli toodud ka Eesti Põllumajandusmuuseumi näitus mahepõllumajandusest.

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool Eesti maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1 raames. Konverentsi toimumist toetab Euroopa Liit.

Täpsem info: Eesti Maaülikooli teadusprorektor Anne Luik, tel 515 1556.

Allikas: Eesti Maaülikooli 09.11.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.