Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suurkiskjate tekitatud kahju on u 850 000 krooni (2009-11-06 16:09:33)


Tänavu novembri alguse seisuga on Keskkonnaametile laekunud suurkiskjate poolt põllumajandustootjatele tekitatud kahjude hüvitamise taotlusi rohkem kui 850 tuhande krooni eest. Suurema osa sellest (800 690 krooni) moodustab huntide poolt koduloomade murdmise hüvitamine.

Kahjude hüvitamise taotlused on seotud põhiliselt lammaste, mõnel juhul ka veiste murdmisega. Hundikahjude taotlusi on keskkonnaametile esitatud paarkümmend, viis neist Jõgevamaalt, neli Võrumaalt, Pärnu- ja Läänemaalt kolm, Ida-Virumaalt kaks ning Viljandi-, Valga- ja Tartumaalt üks. Kogu tänavu suurkiskjate poolt põllumajandustootjatele tekitatud kahju selgub aasta lõpul. Kahju hüvitamise taotlusi saab aastaringselt esitada elukohajärgsele Keskkonnaameti regioonile.

Kuigi põllumajandussaaduste tootjatele hüvitatakse suurkiskjate poolt tekitatud kahju kuni 100% ulatuses, peaksid inimesed oma loomade ja vara kaitseks paljudel juhtudel kasutama ka ise palju efektiivsemaid abinõusid. Suurkiskjad on meie looduse põlisosa ja nende asurkondade säilimisel kannab Eesti rahvusvahelist vastutust.

Praegu on meie metsades ulukiseire andmetel hinnanguliselt 270 hunti. Vastavalt suurkiskjate ohjamiskavale peetakse optimaalseks hundi arvukuseks Eestis 100-120 isendit.

Hundijaht algas 1. novembril ning kestab 28. veebruarini. Ilveseid tohib küttida alates 1. detsembrist. Keskkonnaamet on tänavu üle Eesti arvukuse reguleerimiseks väljastanud 140 hundilaskmisluba ja 190 luba ilveste küttimiseks.

Lisateave: Aet Truu, Keskkonnaameti pressiesindaja, 627 2195; 510 8854; aet.truu@keskkonnaamet.ee.

Allikas:
Keskkonnaameti 06.11.2009 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.