Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mikropõllumajandusettevõtete arendamise toetuse abikõlbulike kulude määratlus täpsustus (2009-11-06 13:52:24)


Põllumajandusministeeriumi poolt Eesti maaelu arengukava 2007-2013 raames välja töötatud mikropõllumajandusettevõtete arendamise investeeringutoetuse (meede 1.4.1) eesmärk on anda põllumajandustootjatele toetust omatoodetud põllumajandussaaduste tootmiseks või omatoodetud põllumajandussaaduste töötlemiseks vajalike investeeringute tegemiseks.

Põllumajandusministri allkirjastatud meetme 1.4.1 määruse muudatus täpsustab toetatavate tegevuste abikõlbulike kulutuste maksumust. Kui investeeringuobjekti maksumus kokku ületab 500 000 krooni, on see toetatav kuni investeeringuobjekti maksumuse taotluse esitamise aastale vahetult eelnenud majandusaasta müügitulu kolmekordse summa ulatuses.

Teine määruse muudatus teeb erisuse ja võimaldab tulla toetust taotlema ka noortel ettevõtjatel, kes on saanud enne taotluse esitamist põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust (meede 1.2) ja on tegutsenud vähemalt kuus kuud enne taotluse esitamist.

Määruse muudatuste eesmärk oli vähendada toetuse tingimuste mitmetitõlgendamist. Muudatuste abil aidatakse kaasa toetuse efektiivsele ja eesmärgipärasele kasutamisele, samuti aitab muudatus vältida taotleja võimalikku üleinvesteeringu ohtu (seda eelkõige suuremahuliste investeeringute puhul).

Määrus jõustub 13. novembril, millega seoses varem 9.-26. novembriks väljakuulutatud tänavusügisene taotlusvoor toimub ajavahemikus 16.-30.novembrini. Täiendav informatsioon Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti kodulehelt www.pria.ee

 

 

Allikas: Maaelu arengu osakonna maaettevõtluse büroo 06.11.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.