Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hansaplanti jõudis müügile uus orhidee - Brassada (2009-11-05 13:01:49)

 

Selle uue eriskummalise välimusega orhidee hübriidi x Brassada (eesti k. nimetus veel puudub) esivanemateks on perekond ämblikkäpp (Brassia) ja perekond Ada. Taimel on ämblikku meenutavad säravad oranžikaskollased õied. Hübriide on üldiselt toaoludes lihtsam kasvatada kui looduslikke liike. Nad lähevad kergemini uuesti õitsema.

Nagu ikka orhideed vajab Brassada palju valgust, ent mitte otsest päikesekiirgust. Ereda päikese käes võivad tekkida lehtedele pruunid laigud.


Mõõduka soojusega toatemperatuur 18-22 °C on talle parim. Talveöödel võiks olla paar kraadi jahedam. Kuna taimel on varremugulad, saab ta hakkama ka kuivemas õhus, ideaalne õhuniiskus on 50% ümber. Kastmiseks on parim kasutada pehmet vett (vihmavett, seisnud keedetud vett). Kasta harva, lastes enne järgmist kastmiskorda mullal kuivada. Talvel vaid nii palju, et lihakad varremugulad  püsiksid pringid. Kalla kindlasti pärast kastmist vesi potialuselt ära või uputa pott 15-20 minutiks leigesse vette. Kui varremugulad tõmbavad krimpsu, on taim olnud liiga kuiv.


Väeta vaid veebruari lõpust oktoobrini orhideede väetisega 1 kord kuus.


Õitseb paar korda aastas, tavaliselt suve lõpus ja pärast puhkeperioodi kevadel. Igas õisikus on paarkümmend keeljat õit. Istuta ümber igal varasuvel, pärast õitsemist, vaid õige pisut suuremasse potti. Hoia umbes kümme päeva pärast istutamist muld kuivana, alles seejärel alusta taas kastmisega. Kasuta istutamiseks vaid õhurikast jämestruktuurset  orhideemulda.


Vaata lisaks Hansaplantist: www.hansaplant.ee/?op=body&id=47&art=622



Allikas: Ann Vainlo, Hansaplant Hulgi OÜ turundusjuht 05.11.2009.

Teksti kohendas Urmas Laansoo, Tallinna Botaanikaaia taimetark

www.tba.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.