Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mida teha, et kodus prügi üle pea ei kasvaks? (2009-11-04 01:12:01)

 

Ajad, mil prügikasti käidi  välja viimas ehk kord-kaks nädalas, on ammu möödas. Igapäevaseid olmejäätmeid tekib pahatihti nii palju, et meile endile enam ruumi ei jäägi.  Koduse prügi  kogust  saab aga  lihtsalt kokku  tõmmata. Vaja on vaid head tahtmist ja natuke mõtlemist enne järjekordse asja ostmist.

 

Esiteks võiks poes käia oma kotiga, olgu  selleks  siis kord kasutatud kilekott (mida saab ka  prügikoti  asemel  tarvitada)  või  riidest  kott.  Poes tasub  eelistada  aga  kaalu-, mitte pakitud kaupa. Kaalu-kaup,  ja  ka  viilutamata  toit, on sageli soodsam ning sellele kulub vähem prügiks minevat pakendit. Pakendijäätmeid tekib vähem ka siis, kui osta korraga suurem kogus kaupa.

 

Vanapaberi  kogust  aitab vähendada näiteks  juba  seegi,  kui  eelistada  e-posti  ja e-arveid.  Lisaks  on  kirjapaberi  teine  poolgi  kasutatav. Rämpsposti mahu  vähendamiseks  telli postkastile Eesti

Postist aga vastav kleeps. Ning lehti  ja ajakirju võib  ju sama hästi lugeda internetis, raamatukogus või naabri juures kohvi juues.

Vähem peoprahti tekib siis, kui loobuda ühekordsete nõude  kasutamisest.  Kui  ütled külalistele ette, mis kinki soovid, siis saad ka vähem kasutuid asju, mis otse prügi hulk satuvad. Ning eelista ise kinkmisel asjade asemel teenusei või kinkekaarte vms.

Ära osta uut  telefoni,  telerit ja muud kodutehnikat vaidselle pärast, et vana pole enam moes.

 

Ning kas sa ikka vajad uusi riideid, jalatseid, mööblit jms

Vana on ju endiselt hea. Kui ostad siiski uusi asju, siis eelista kvaliteeti. Hea asi kestab  kaua.  Kasutuskõlblikud vanad, kuid tüütud asjad kingi aga oma sõpradele, vii taaskasutuskeskustesse või mine nendega  kirbuturule  kauplema.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Linnaleht.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.