Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pooled Rimi puu- ja köögiviljad on kodumaised (2009-11-02 17:06:37)


Jaeketi Rimi sortimendis on Eesti päritolu puu- ja köögiviljade osakaal tõusnud viimase aastaga ligi 15%, hetkel on Rimides müügil tänu sügisesele kõrghooajale ühtekokku 80 erinevat kodumaist puu- ja köögivilja.

Rimi Eesti Food puu-ja köögiviljade kategooriagrupi juhi Kätlin Rohilaid-Aljaste sõnul eelistab Rimi alati Eestist pärit puu- ja köögivilju. „Juhul, kui siinsed saadused hinna poolest liiga kalliks jäävad, siis võtame Eestimaise kõrvale imporditud tooted,“ ütles Rohilaid-Aljaste. Ta lisas, et aastaringselt on müügil eesti kartul, roheline sibul, peet, porgand ja kurk. „Hetkel on ühtlasi uhke tunne pakkuda klientidele lausa kolme erinevat kodumaist õunasorti,“ täpsustas Rohilaid-Aljaste Rimi valikus olevaid kodumaiseid saadusi.

Rohilaid-Aljaste sõnul on viimase aastaga lisandunud Rimi valikusse 12 eestimaist puu-ja köögivilja, mille hulgas on ka mahetooted. „Kindlasti ei ole tõsi, et Rimi kodumaiseid kasvatajaid jutule ei võta,“ lausus Rohilaid-Aljaste. „Küll aga tekivad suurte jaekaubanduskettidega teatud koostööpiirangud nõutavate mahtude tõttu, sest soovime pakkuda sama artiklit kõigis kauplustes ja pikema aja jooksul,“ ütles Rohilaid-Aljaste. Rimi puu- ja köögiviljade kategooriagrupi juht soovitas väiksematel ettevõtjatel koostöö loomiseks näiteks kõigepealt omavahel ühistu moodustada, et tagada suurte jaekettide soovitud koguseid.

Ettevõtte sõnul lisandus viimase aastaga Rimi kodumaise puu- ja köögivilja partnerite nimistusse AS Rõngu Aed, Mahetalu OÜ ja Valtu Aed OÜ.

Kätlin Rohilaid-Aljaste avaldas lootust, et lähiaastatel suureneb kodumaiste puu- ja köögiviljade sortiment Rimides veelgi. „Kindlasti on siin suur osa kliendi eelistusel, kui tarbija valib välismaise asemel eesti oma puu- ja köögivilju, siis suureneb jaeketi huvi pakkuda kodumaist valikut ja suuremate tootemahtude juures tekib võimalus langetada kindlasti ka hindu,“ selgitas Rohilaid-Aljaste.

Rimi Food Eestis AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 241 kauplust, sealhulgas 34 hüpermarketit (neist 9 Eestis), 68 supermarketit (neist 10 Eestis), 138 odavmüügikauplust (neist 57 Säästumarketit Eestis) ja 1 hulgiladu Eestis.

Lisainfo: Evelin Mägioja, Rimi Eesti Food AS turundus- ja kommunikatsioonijuht, tel 681 7613; 5635 5463; evelin.magioja@rimibaltic.com; www.rimi.ee.

 

Rimi köögiviljalett

Allikas: Rimi Eesti Food AS 02.11.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.