Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusmuuseumis näitus lindudest ja nende elupaikadest (2005-05-09 17:07:19)


Linnastumise, tööstuse arengu, põllumajanduse intensiivistumise ja üldise saastatuse suurenemise tõttu on sattunud kogu Euroopas ohtu paljud looduskooslused, taimed, linnud ja loomad. Liikide elupaikade hävimisele on aidanud kaasa soode kuivendamine, jõgede muutmine kanaliteks jm sarnane inimtegevus.

150st Euroopas elutsevast imetajaliigist on tänaseks ohustatud pooled; 520 linnuliigist, 180 kahepaikse ja roomajaliigist ning 150 kalaliigist on ohustatud kolmandik. 10 000 taimeliigist on ohu piiril 3000 ja hävimas 27.
 

Natura 2000 kujutab endast üle-euroopalist looduskaitsealade võrgustikku, mille eesmärk on tagada haruldaste või ohustatud lindude, loomade ja taimede ning nende elupaikade ja kasvukohtade kaitse.

 

Eesti Loodusmuuseumis (Tallinnas Lai 29a) on looduskaitse kuu raames 11. maist kuni 5. juunini võimalik tutvuda enamiku Eestis esinevate linnu- ja loodusdiretiivis olevate liikidega.

 

Lisateave: Eesti Loodusmuuseum, tel 641 1739

Allikas: Eesti Loodusmuuseumi pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.