Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Soome ametid sõlmisid looduskaitsealase koostöölepingu (2009-10-20 12:26:10)

 

Foto: Kaarel Undusk


Täna, 20. oktoobril allkirjastasid Keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar ja Soome Metsaameti loodusteenistuste juhataja Rauno Väisänen looduskaitse vallas asutuste vahelise koostöö raamlepingu.

Eesti ja Soome vaheline koostöö looduskaitse korraldamisel on toimunud juba pikka aega ja seetõttu tuntakse vastastikku looduskaitse olukorda hästi.  „See loob eeldused ühiste rahvusvaheliste projektide käivitamiseks ja meie jaoks oluliste teemade süvitsi käsitlemiseks, näiteks kaitstavate liikide seire ja neile sobivate elupaikade kujundamise osas. Lisaks on looduskaitse eest vastutavad organisatsioonid nii Soomes kui Eestis uuenenud ja uuenemas, mis viitab vajadusele jagada teadmisi ka selles valdkonnas,“ ütles Andres Onemar.

Eestis ja Soomes looduskaitse korraldamisega tegelevatel asutustel on ühiseid pikajalisi eesmärke looduse mitmekesisuse kaitsel ja säilitamisel ning loodushariduse ja keskkonnateadlikkuse edendamisel. Leping loob koostööraamid nende eesmärkide saavutamiseks ning aitab mõjutada sarnaste looduskaitseliste huvide edendamist Soomes, Eestis ja Euroopa Liidus. Sõlmitava lepingu raames koostatakse edaspidi iga aasta detsembri alguseks järgmise aasta koostöökava.

Allikas: Keskkonnaameti 20.10.2009 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.