Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EL toetab Eesti looduse mitmekesisuse säilitamist (2009-10-15 10:52:05)


Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi allkirjastas looduse mitmekesisuse säilitamiseks mõeldud avatud vooru toetuste taotlemise tingimused. Euroopa Regionaalarengu Fondist jagatakse ohustatud liikide ja elupaikade soodsa seisundi tagamiseks 70 miljonit krooni.

Toetuse eesmärk on aidata kaasa Eestis ohustatud liikide ja elupaigatüüpide soodsa seisundi tagamisele ning kaitstavate alade maastikuilme säilitamisele. Toetust saavad taotleda mittetulundusühingud ja sihtasutused, kes põhikirja kohaselt tegelevad looduskaitsega, aga ka kohalikud omavalitsused ja omavalitsusliidud.

Keskkonnaministeriumi looduskaitse ja metsanduse asekantsler Andres Talijärve sõnul loob avatud taotlusvoor keskkonnaorganisatsioonidele ja kohalikele omavalitsustele uue olulise võimaluse panustada meie loodusväärtuste kaitsesse. „Kuigi viimastel aastatel on erinevate toetuste abil poollooduslike koosluste taastamiseks ja hooldamiseks palju ära tehtud, on meil veel hulgaliselt pärandmaastikke, mille säilitamisele aitab oluliselt kaasa täiendav võimalus osta veiseid, lambaid ja teisi kariloomi. See taotlusvoor pakub ka omavalitsustele hea võimaluse näiteks korrastada nende valduses olevaid kaitsealuseid parke,” lisas Talijärv.

Toetust on võimalik taotleda ohustatud liikide ja elupaigatüüpide seisundi taastamiseks ning elupaikade ja kaitstavate loodusobjektide maastikuilme säilitamiseks vajaliku infrastruktuuri rajamiseks või uuendamiseks, elupaikade säilimiseks vajaliku karja soetamiseks ning ka võõrliikide arvukuse piiramiseks. Samuti võib toetust taotleda kaitstavate looduse üksikobjektide ja maastike soodsa seisundi taastamiseks, kaitstavate parkide restaureerimiseks ja uuendamiseks ning kaitstavate loodusobjektide külastamist suunava infrastruktuuri rajamiseks ja uuendamiseks.

Toetuse maksimaalne määr on 90% projekti abikõlblikest kuludest. Toetuse minimaalne suurus projekti kohta on 250 tuhat krooni ning maksimaalne toetus projekti kohta on 5 miljonit krooni. Toetuse taotlemiseks kuulutab Keskkonnainvesteeringute Keskus lähiajal välja taotlusvooru.

Lisainfo: Kadri Möller, Keskkonnaministeeriumi loodukaitse osakonna nõunik, 626 2876; Liina Laastik, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakond, 626 2985, 521 1412.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.