Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustas loomakasvatusehitise investeeringutoetuse taotluste vastuvõttu (2009-10-13 10:19:05)

Ajavahemikus 12.-26. oktoobrini saavad loomapidajad esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametisse (PRIA) taotlusi investeeringutoetuse saamiseks loomakasvatusehi­tiste ja neisse vajalike seadmete jaoks.

Maaelu arengukava meetme 1.4.2 algavas taotlusvoorus läheb jagamisele 170 miljonit krooni, ühe taotleja toetus võib programmperioodil 2007-2013 küündida 7,8 mln kroonini. Taotlejaks võib olla veise-, sea-, lamba-, kitse-, hobuse- või linnukasvatusega tegelev ettevõtja, kelle omatoodetud põl­lumajandussaaduste või nende töötlemisel saadud toodete müügitulu oli eelmisel majandusaastal vähemalt 50% ettevõtja kogu müügitulust.

Toetust võib kasutada loomakasvatushoone, loomade piirdeala, sõnniku-, sööda- ja silohoidla ehi­tamiseks, neile juurdepääsutee rajamiseks, paiksete tehnoloogiliste seadmete ostmiseks ja paigal­damiseks jne. Toetus on mõeldud selleks, suurendada ettevõtete konkurentsivõimet ja soodustada uute, keskkonnasõbralikumate tehnoloogiate kasutuselevõttu.

Toetust saab 40-60% ulatuses investeeringu abikõlbulikust maksumusest; ülejäänu tuleb lisada ko­hustusliku omaosalusena. Toetuse määr on kõrgem noortele ettevõtjatele vanusega kuni 40 aastat ning neile, kelle investeeringuobjekt asub ebasoodsamas piirkonnas.

"Loomakasvatusehitise investeeringutoetus on summa poolest üks suurematest, mida Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond Eesti põllumajandusettevõtjale pakub," tõdes PRIA arengutoe­tuste osakonna juhataja asetäitja Sigmar Suu. "Praegu algab selle meetme kolmas taotlusvoor, kahes eelnevas oleme toetusi määranud kokku ligi 725 miljoni krooni ulatuses. Aga kõigepealt tuleb ettevõtjal in­vesteering oma kulul või laenu abil ära teha. PRIA ei saa küll aidata laenu otsimisel või leevendada toetuse saamisega seotud nõudeid, küll aga pikendas põllumajandusministeerium investeeringu el­luviimise tähtaega: selles taotlusvoorus on see varasema kahe aasta asemel kolm aastat," selgitas Suu.

Taotlusi võetakse vastu 12. oktoobrist kuni 26. oktoobrini PRIA maakondlikes teenindusbüroodes. Toetuse nõuetega soovitame tutvuda PRIA kodulehel www.pria.ee/loomakasvatusehitis_2009, sealt saab ka taotlemiseks vajalikke vorme. Lisainfot võib küsida PRIA investeeringutoetuste infotelefo­nil 737 7678 või kirjutades aadressil info@pria.ee.

PRIA on üheksa aasta jooksul vahendanud Eesti maaelu, põllumajanduse ja kalandussektori toetusi 15,5 miljardi krooni ulatuses. Toetustaotlusi menetleval PRIAl on kohustus jälgida, et toetuste saa­jad täidaksid nõudeid, mis on Euroopa Liidu ja Eesti õigusaktides toetusmeetmetega seoses kehtes­tatud.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 13.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.