Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaaennustus 13.10.- 19.10.2009.a. (2009-10-13 00:14:34)

 

Sajab nii lörtsi kui lund...

 

Ööpäeva keskmine õhutemperatuur on langenud mandril +2..+3ºC-ni, see on ligi 4ºC selle aja normist madalam. Ilm jääb nii külmaks enamuse nädalast. Sajab nii lörtsi kui lund, rannikul ja saartel on vihma tõenäosus suurem.

Esmaspäeval alanud lume ja lörtsisadu nõrgeneb teisipäeval. Saju toonud tsüklon taganeb üle Laadoga kirde suunas. Merel ja rannikul puhub tugev põhjatuul. Õhutemperatuur on sisemaal nullilähedane, selgimiste korral kerges miinuses, rannikul on sooja 4…6ºC.

Kolmapäeval süveneb Balkanimaade kohal tekkinud tsüklon ja liigub aeglaselt põhja poole. Merel ja rannikul tugevneb põhjatuul iiliti tormiseks(22 m/s), tuul on tugev ka sisemaal. Tugeva lumesaju tsoon tsükloni põhjaservas tõenäoliselt Eestini ei ulatu. Sadu piirdub peamiselt ranniku ja Kagu-Eestiga. Õhutemperatuur sisemaal nullilähedane, rannikul kuni +5ºC.

Neljapäeval tõenäoliselt tsüklon peatub Poola idapiiril ja hakkab täituma. Kirdetuul nõrgeneb pikkamööda päeva jooksul. Lõuna-Eestis võib lund ja lörtsi sadada. Öine miinimum on nullilähedane, päeva maksimum tõuseb +3…+8ºC-ni.

Reedel läheneb üle Põhja-Skandinaavia väheaktiivne madalrõhulohk. Kohati sajab vähest vihma või lörtsi. Tuul pöördub lõunakaartesse, kuid ei tugevne. Öösel on sisemaal nullilähedane, päeval võib maksimum tõusta +4…+8ºC-ni.

Laupäeval võib Läänemere kohal tekkida osatsüklon, mis pakub vihma peamiselt saartel ja läänerannikul. Samal ajal võib sisemaal selgineda ja tuleb külm öö. Tuul on mandril lõunakaarest, merel põhjakaarest.

Pühapäeval võib Venemaalt Eestini ulatuda sinna lõuna poolt saabunud tsükloni lääneserv. Sadude tõenäosus suureneb, tuul pöördub põhjakaartesse ja võib tugevneda.Õhutemperatuur on sisemaal öösel miinuses, päeval kõikjal plusspoolel.

Esmaspäeval võib Norra merel süvenev tsüklon ka Läänemerel tuule läänekaartesse pöörata ja ilm soojeneb.
Sajab vähest vihma.

Järgmine ülevaade 13. oktoobril keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.