Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab looduskaitsekuu (2005-05-05 19:19:58)

 

9. mail kell 15 avab Villu Reiljan Keskkonnaministeeriumi saalis tänavuse "Looduskaitsekuu 2005".  Seekordseks teemaks on: "Natura 2000 - ühised võimalused loodusele ja inimesele."

Üritusel räägib looduskaitsekuust lähemalt looduskaitse osakonna juhataja kohatäitja Ülle Harak, sellele järgneb Eerik Kumari preemia saaja väljakuulutamine ning tänukirja üleandmine.

Avaürituse lõpetavad rannaniitude LIFE projekti tutvustus ning raamatu " Coastal meadow management" (kokkuvõte LIFE-Nature projektist " Läänemere rannaniitude kaitse Eestis") esitlus.

Natura 2000 on üle-euroopaliselt ühistel põhimõtetel moodustatud alade võrgustik, mille eesmärgiks on kaasa aidata liikide, koosluste ja elupaikade edasisele kestmisele. Natura võrgustik on valitud ka selle aasta Euroopa kaitsealade päeva teemaks.

Tõstmaks inimeste teadlikkust Natura ja üldse looduse suhtes, on terve kuu sisustanud erinevate üritustega looduses, samuti korraldavad kohalikud keskkonnateenistused ning kaitsealad loodusteemalisi viktoriine ja teabepäevi. Loodust näidatakse nii sõnas kui ka pildis ning koos käiakse loodust kuulamas ja vaatamas.

"Eesmärgiks on tuua inimest loodusele lähemale, õpetada teda loodust tundma ja märkama, et lõpuks jõuaksime kõik arusaamisele meid ümbritseva looduse vajalikkuses ja kasulikkuses ning selle säilitamise ainuõigsuses," selgitas Ülle Harak looduskaitsekuu olemust.

Looduskaitsekuu algab 8. mail ja kestab 5. juunini.


Ürituste kava: www.envir.ee/Lk_kuu2005KAVA.pdf

Lisainfo: Ülle Harak, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna juhataja kt, tel 626 2871.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.