Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamajanduslik kutseharidus väärtustab õppija kompetentsust (2009-10-09 12:38:10)

14.-17. oktoobrini kogunevad Lääne-Virumaale Sagadisse Austria, Hollandi, Kreeka, Hispaania, Soome ja Eesti maamajandusliku kutsehariduse edendajad, et teha kokkuvõtteid kaks aastat väldanud Leonardo da Vinci projektist Experiences on the EQF in the Agricultural sector.

Projekt keskendus Euroopa Kvalifikatsiooniraamistiku rakendatavusele, arvestades sealjuures iga riigi haridus- ja kutsesüsteemi eripära. Selleks käisid osavõtjamaade maamajanduslike kutseõppeasutuste õpilased partnerriikides ettevõttepraktikal kuues valdkonnas: põllumajandus, loomakasvatus, metsandus, aiandus, toiduainete tööstus ning viinamarjakasvatus ja veinitööstus. Projekti olid juhendajatena ja hindajatena kaasatud ka koolide õpetajad ja tööandjad, kelle töö tulemusel valmis uuenduslik hindamismudel, mis aitab koolidel hõlpsasti hinnata õpilaste kompetentsi.

Eesti maamajandushariduses toob see projekt kaasa suure arenguhüppe, tõstes konkurentsivõimet ning koolitades Eesti ja kogu ELi tööturu jaoks kompetentseid ja konkurentsivõimelisi töötajaid.

Eestis koordineeris projekti tegevusi MTÜ EUROPEA Eesti Keskus, kuhu kuuluavad esindajad kõikidest Eesti maamajanduskoolidest: Olustvere TMKst, Järvamaa KHKst, Pärnumaa KHKst, Räpina Aianduskoolist, Vana-Antsla Kutsekeskkoolist, Hiiumaa Ametikoolist ning Luua Metsanduskoolist.

Projekti toetasid põllumajandusministeerium, SA Kutsekoda ja SA Archimedes.

Põllumajandusministeeriumist osalevad Sagadil toimuval üritusel teadus- ja arendusosakonna juhataja Aret Vooremäe ning sama osakonna peaspetsialistid Liina Kaljula ja Külli Kaare

Lisainfo: Haana Zuba, MTÜ EUROPEA Eesti Keskuse juhatuse esimees, telefon: 511 5399, e-post: haana@luua.edu.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 09.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.