Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaa saab kaasaegse jäätmekeskuse (2009-10-08 18:13:10)


Reedel, 9. oktoobril avab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Saaremaal Kudjape jäätmekeskuse, mis teenindab kogu Saaremaad.

Kudjape jäätmekäitluskeskuse arendajad on Kuressaare linna, Kaarma valla ja Pihtla valla asutatud Saaremaa Prügila OÜ.

“Pärast seda, kui Saaremaa ainuke prügila töö lõpetas, tuleb saarlaste prügi vedada Pärnumaale, Paikresse. Selleks, et veetav kogus oleks võimalikult väike, tulebki appi Kudjape jäätmekeskus,” ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. “Keskuses loodud jäätmete liigiti kogumise ja töötlemise ning segaolmejäätmete kokkupressimise võimalus peaks veetavat olmejäätmete kogust pea poole võrra vähendama.”

Kogu maailmas pannakse suurt rõhku tavajäätmete käitlemisel liigiti kogumisele. “See aga tähendab kohalike omavalitsuste head koostööd ja jäätmetekitajate teadlikkuse tõstmist,” märkis minister Tamkivi, kutsudes kõiki kohalikke omavalitsusi ühinema Saaremaa prügiprobleemide täielikuks lahendamiseks.

Kudjape jäätmekeskus võtab vastu sorditud jäätmeid, samuti toimub seal liigiti kogutud jäätmete järelsortimine, elektroonikaromude ja suurjäätmete sortimine ning ladustamine, segaolmejäätmete pressimine ja vanarehvide vastuvõtmine ning ladustamine. Jäätmekeskuses võetakse vastu ja ladustatakse ka metallijäätmeid, töödeldakse ja ladustatakse puidujäätmeid, toodetakse hakkepuitu, käideldakse ehitus- ja lammutusjäätmeid ning kogutakse ohtlikke jäätmeid.

Jäätmekeskuse kogumaksumuseks kujunes ligikaudu 44 miljonit krooni, millest 37,5 miljoni krooniga oli toeks Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ning ülejäänud osa finantseerisid OÜ Saaremaa Prügila omanikomavalitsused Kuressaare linn, Kaarma vald ja Pihtla vald.

Lisainfo: Kaili Kuusk, Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna nõunik, 626 2866; Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, 626 2908, 527 6851, brita.merisalu@envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.