Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valminud on avalikult kasutatavate veekogude nimekirja eelnõu (2009-10-08 10:20:07)


Keskkonnaministeerium on ette valmistanud uue avalikult kasutatavate veekogude nimekirja eelnõu, mille kohta saab kuu aja jooksul esitada ettepanekuid ja vastuväiteid.

Uue avalikult kasutatavate veekogude nimekirja koostamine on vajalik eeskätt sellepärast, et varasemas, üle 10 aasta tagasi valitsuse määrusega kinnitatud nimekirjas on tulnud teha palju muudatusi. “Muudatused seisnevad ennekõike uute veekogude nimekirja lisamises ja mõnede veekogude nimekirjast kustutamises,” ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist Margus Korsjukov. “Näiteks on saartel ja Läänemaal lisandunud uusi järvi rannajoone muutuse ja mõnevõrra ka maapinna kerke tõttu; mitmed uued tehisveekogud on aga tekkinud nüüdseks ammendatud põlevkivi-, pae-, liiva-, kruusa- ja turbakarjääridesse.”

Nimekirja on kantud nii avalikult kasutatavad järved, paisjärved kui ka vooluveekogud. Järvi on praeguse seisuga kokku 637, paisjärvi 166 ja vooluveekogusid (jõed, ojad, kraavid) 499.

Vastavalt veeseadusele tähendab veekogu avalik kasutamine veevõttu, suplemist, veesporti, veel ja jääl liikumist ja kalapüüki seaduses sätestatud ulatuses.

Avalikult kasutatavate veekogude nimekirja eelnõuga saab tutvuda:
* Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a, 15172 Tallinn), kontaktisik Margus Korsjukov, tel 626 2853, e-post margus.korsjukov@envir.ee;
* Keskkonnaministeeriumi koduleheküljel aadressil http://www.envir.ee/1097053.

Ettepanekuid ja vastuväiteid saab Keskkonnaministeeriumile esitada kirjalikult eespool nimetatud kontaktisikule 30 päeva jooksul.

Lisainfo: Margus Korsjukov, Keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist, 626 2853, margus.korsjukov@envir.ee; Agnes Jürgens, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik, 626 2811.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.