Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa geoinfosüsteemide arendajad kohtuvad Eestis (2009-10-07 09:51:54)

6. oktoobri pärastlõunal avati Tallinnas Euroopa Komisjoni ühinenud uurimiskeskuse kodanike julgeoleku ja kaitse instituudi põllumajandusseire osakonna ning Eesti Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) koostöös korraldatav rahvusvaheline seminar "LPIS 2009" alapealkirjaga "Geoinfosüsteemide andmebaaside ajakohastamine ja kvali­teedi hindamine".

Seminari "LPIS 2009" (Land Parcel Identification Systems - maa-alade identifitseerimissüstee­mid) näol on tegemist põllumassiivide registrite teemalise regulaarse kokkusaamisega, milles on osalema oodatud kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide esindajad. Põllumajanduslike maa-alade identifitseeri­mine ja vastava registri ning geoinfosüsteemi olemasolu on kohustuslikuks eelduseks, et liikmesriik saaks administreerida pindalapõhiseid toetusi.

Seminari toimumiskoht on igal aastal erinev ning sel aastal langes valik seminari kaaskorraldu­seks Eestile. Möödunud aastal toimus samasugune üritus Bulgaarias.

6.-8. oktoobrini Tallinnas toimuval konverentsil osalevad kahekümne kuue riigi ja EL-i Komisjoni esindajad. Nad arutavad geoinfosüsteemide tehnilisi küsimusi, võimalikke kasutusvõimalusi erine­vate toetusskeemide menetlemisel, põldude registrite andmete kvaliteeti puudutavaid probleeme jms.

Eestis on geoinfosüsteemi EAGIS arendamisega ja põllumassiivide registri pidamisega tegeldud juba üle üheksa aasta - alates PRIA algusaastast. EAGIS on abiks pindalapõhiste põllumajandus­toetuste menetlemisel ja kaugseire teostamisel.

Pindalatoetustena makstakse Eestis taotlejatele igal aastal üle 2 miljardi krooni.

Konverents "LPIS 2009" toimub Tallink City Hotel'i konverentsikeskuses. Eesti esindajatelt on konverentsi päevakavas neli ettekannet ja sõnavõttu.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 07.10.2009 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.