Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumis toimub tööseminar naftase eluslooduse pääste planeerimisest (2009-10-05 13:10:20)


Esmaspäeval, 5. oktoobril korraldavad Sea Alarm Foundation ja World Wildlife Fund Soome koostöös Keskkonnaministeeriumi ja HELCOM-i (Helsingi Komisjon) sekretariaadiga tööseminari naftase eluslooduse pääste planeerimisest.

Keskkonnaministeeriumis toimuva tööseminari eesmärk on kokku tuua naftase eluslooduse päästjad ja reostustõrje asjatundjaid Läänemere riikidest, et arutada asjakohaseid teemasid ja jagada parimaid tavasid ja tehnikaid omavahelise koostöö parandamiseks Läänemere regioonis.

Läänemere tegevuskava üheks eesmärgiks on lisada naftase eluslooduse pääste olemasolevatesse reostustõrje plaanidesse. „Viimasel, septembri lõpus Rootsis toimunud HELCOM Response kohtumisel otsustati, et naftase eluslooduse pääste integreeritakse HELCOM reostustõrje käsiraamatusse ning tähtsal kohal on rahvuslike eluslooduse päästeplaanide väljaarendamine kõikides Läänemere rannikuriikides,“ selgitas Keskkonnaministeeriumi merekeskkonna büroo peaspetsialist Agnes Villmann.

Huvi naftase eluslooduse pääste planeerimise vastu on Läänemere regioonis viimaste aastate jooksul kasvanud. „Kuigi enamus Läänemere riikide ei oma veel integreeritud naftase eluslooduse päästeplaani, sh Eesti, uurivad mitmed asjatundjad antud küsimust või on juba alustanud planeerimisprotsessi,“ märkis Villmann. „Tööseminar ongi siinkohal hea võimalus teha algust naftase eluslooduse pääste planeerimisega.“

Helsingi Komisjon ehk HELCOM korraldab rahvusvahelist koostööd Läänemere keskkonnakaitse konventsiooni alusel Läänemere merekeskkonna kaitseks. Konventsiooni eesmärk on kaitsta Läänemere piirkonna merekeskkonda kõikide reostusallikate eest. Eesti ühines konventsiooniga 1992. aastal, konventsiooni täitmist korraldab Keskkonnaministeerium.

Läänemere tegevuskava aastani 2021 kiideti heaks Poolas HELCOM-i ministrite tasandi kohtumisel 2007. aastal. Läänemere tegevuskava hõlmab kindlaks määratud meetmeid, mida tuleb keskkonnaeesmärkide saavutamiseks rakendada kokkulepitud ajaperioodi kestel, lisaks sisaldab see kasutatud meetmete keskkonnaalaste, sotsiaalsete ja majanduslike kulude ja tulude hindamist.

Tööseminari korraldaja Sea Alarm Foundation korraldab koostöös Eestimaa Looduse Fondiga 5.-9. oktoobrini Tallink Spa & Confrerence hotellis samateemalise konverentsi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 5.10.2009 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.