Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab konverents naftase eluslooduse päästest (2009-10-05 10:41:29)


Homme, 6. septembril avatakse Tallinnas ametlikult rahvusvaheline konverents nafta mõjust elusloodusele.
Konverentsi peateema on teadus, planeerimine ning koostöö nafta poolt tekitatava kahju vähendamiseks elusloodusele. Konverentsi korraldab Eestimaa Looduse Fond (ELF) koostöös Sea Alarm Foundation`i ja Oil Spill Response`iga.

Teisipäeval kell 9.00 peavad konverentsi avakõned ELFi nõukogu esimees Rainer Nõlvak, Eesti Vabariigi siseminister Marko Pomerants, Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi ja Keskkonnaameti asedirektor Erik Kosenkranius.

Konverents toimub Tallink Spa & Conference hotellis Tallinnas,  tegemist on ülemaailmse üritusega, selleaastane on arvult kümnes. Alates esimesest konverentsist 1982. aastal on konverents pälvinud rahvusvahelise tunnustuse kui naftase eluslooduse pääste ja reostustõrjeks valmisoleku peamine üritus. Tallinna konverentsist võtavad osa merereostusvaldkonna tipptegijad - teadlased, ametiisikud ja kolmanda sektori esindajad 16 maalt.

Konverentsi teadusliku programmi väline osa algab juba täna. Täna, 5. oktoobril korraldatakse konverentsist osavõtjatele ja ajakirjanikele neli lühikursust: reostunud eluslooduse päästeks vajalike hoonete ja ruumide planeerimise aktiivtreening; naftareostuse likvideerimise baaskursus; naftaga määrdunud eluslooduse pääste alused ning nafta mõju hindamise üldpõhimõtted.

Samuti peetakse täna Tallinnas HELCOM Response ehk merereostuse ohjamise töögrupi töötuba, kus tutvustatakse kogemusi eluslooduse kaitsel Euroopas ja ka USAs (Kalifornias). HELCOM (ehk Helsingi komisjon) tegeleb Läänemere merekeskkonna kaitsmisega kõigi reostusallikate eest Eesti, Leedu, Läti, Poola, Rootsi, Saksamaa, Soome, Taani ja Venemaa vahelises koostöös. HELCOM-i töö toimub viies töörühmas, millest Response töögrupi eesmärk on tagada sujuv reostustõrje merereostusjuhtumite korral nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil ning eelkõige reostusjuhtumite ennetamine.

10. rahvusvaheline konverents "Nafta mõju elusloodusele" kestab 5.-9. oktoobrini.

Konverentsi kavas:

* teaduslik programm hõlmab üle 60 teadusliku ettekande maailma juhtivatelt ekspertidelt naftaga määrdunud eluslooduse pääste ja selleks valmisoleku vallas. Need tulevad ettekandmisele teisipäevast, 6. oktoobrist kuni neljapäeva, 8. oktoobrini ning rõhutavad järgmisi teemasid: juhtumite analüüs, valmisolek, planeerimine, pääste, rehabilitatsioon, vabastamisjärgne jälgimine ning preventsioon.

* konverentsi eelne programm esmaspäeval, 5. oktoobril hõlmab nelja lühikursust: reostunud eluslooduse päästeks vajalike hoonete ja ruumide planeerimise aktiivtreening; naftareostuse likvideerimise baaskursus; naftaga määrdunud eluslooduse pääste alused ning nafta mõju hindamise üldpõhimõtted.

* konverentsi järgne programm reedel, 9. oktoobril hõlmab kolme kursust: edasijõudnute treening naftaga määrdunud lindude puhastamisel; naftaga määrdunud lindude lahkamine ning analüüs; määrdunud lindude püüdmise tehnikad (välitreening Paljassaares,  Katariina kail k 11.00 - 13.00).

 

 

Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 5.10.2009 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.