Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 39. nädalaks (2009-09-22 02:42:19)

 

Ilma ülevaade 22.09.- 28.09.2009...

Alanud nädalal liiguvad üle Skandinaavia põhjaosa või veelgi kaugemalt ridamisi aktiivsed tsüklonid. Läänekaarte tuul on aeg-ajalt tugev. Tuulise ja pilvisema ilma tõttu on öökülmaoht väike.

Teisipäeval saabub Islandi lähistelt Norra merele sügav tsüklon. Selle kaguservas tugevneb edelatuul päeval ka Läänemerel, tuuleiilid rannikul võivad küündida 18 m/s. Öösel ja hommikul sajab mitmel pool vähest vihma, pärastlõunal võib sadu intensiivsem olla.. Õhutemperatuur on suhteliselt kõrge nii öösel kui päeval.

Kolmapäeval liigub tsükloni kese põhja poolt Nordkappi ida poole. Meil püsib tugeva edela- ja läänetuulega ilm, tuuleiilid rannikul võivad küündida 18-20 m/s. Öösel ja ennelõunal sajab mitmel pool vihma, pärastlõunal sajuvõimalus väheneb. Õhutemperatuur nii öösel kui päeval on suhteliselt kõrge.

Neljapäeval läheneb lääne poolt jahedam õhk ning päeva jooksul Eestit ületav külm front võib tuua intentiivsemad sajuhood.
Tuul pöördub päeval loodesse, kuid ei tugevne. Sooja on päeval 11…14 kraadi.

Reedel liigub üle Eesti jahedas õhus tekkinud kõrgrõhuhari. Hoovihma võib tulla merel ja rannikul. Läänekaarte tuul nõrgeneb. Öine õhutemperatuur langeb sisemaal +5 lähedale, päevasooja 11…15 kraadi.

Laupäeval liiguvad madalrõhualade keskmed mööda arktilisi laiuseid, kuid nende lohud ulatuvad Läänemereni ning toovad ka veidi vihma. Tuul pöördub päeval edelasse ja tugevneb. Öine miinimum langeb idapoolsetes maakondades maapinnal nulli lähedale, päevasooja 14…16 kraadi.

Pühapäeval saabub Grööni merelt Norra merele süvenev tsüklon. Külm õhumass jõuab Skandinaaviale. Läänemerel tugevneb edelatuul tormilähedaseks. Eestis püsib suhteliselt soe ilm, kohati sajab veidi vihma.

Esmaspäeval on Norra merel juba uus aktiivne tsüklon. Läänemerel püsib tugev edelatuul. Jahedam õhk võib saabuda päeva jooksul ning vihmasajuga.

Järgmine ülevaade 22. septembril keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 21.09.2009.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.