Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister allkirjastas turuarendustoetuse määruse (2005-04-29 21:11:29)

 

28.aprillil allkirjastas põllumajandusminister Ester Tuiksoo turuarendustoetuse määruse, mille alusel hakkab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) ajavahemikus 9.- 23.mai vastu võtma turuarendustoetuse taotlusi.

Põllumajandussaaduste, -toodete ja töödeldud toodete konkurentsivõime paranemisele ning kvaliteetpõllumajandustoodete välja arendamisele suunatud turuarendustoetusena on planeeritud 2005. aastal välja jagada 15 miljonit krooni.

Määruse kohaselt saab turuarendustoetust taotleda põllumajandussaaduste ja toodetega seotud turu-uuringuteks, turuinformatsiooni kogumiseks, analüüsimiseks ja levitamiseks; tootearenduseks; põllumajandussaaduste ja toodete ning töödeldud toodete tutvustamiseks; võistlustel, näitustel ja messidel osalemiseks ning nende korraldamiseks; koolituste korraldamiseks ja nendel osalemiseks; erinevate kvaliteedijuhtimissüsteemide juurutamiseks ning turu paremale informeerimisele suunatud kvaliteedimärkide süsteemide rakendamiseks.

Toetuse taotlejaks on mittetulundusühing, mille liikmetest vähemalt kaks kolmandikku on põllumajandustootjad, põllumajandussaaduste töötlejad või neid ühendavad mittetulundusühingud.

Taotletav toetussumma taotluse kohta võib olla maksimaalselt 3 000 000 krooni ning taotleja kohta maksimaalselt 10 000 000 krooni.

Kuni 100%-liselt hüvitatakse kulud turu-uuringuteks, turuinformatsiooni kogumiseks, analüüsimiseks ja levitamiseks, tootearenduseks, võistlustel, näitustel ja messidel osalemiseks ja nende korraldamiseks, liikmete koolituseks ja kvaliteedijuhtimissüsteemide ning kvaliteedimärkide süsteemide rakendamiseks.

Kuni 75%-liselt hüvitatakse põllumajandussaaduste, -toodete ja töödeldud toodete tutvustamise ning kvaliteedimärkide väljaandmise ja tutvustamise kulud.

Kui rahuldatavates taotlustes taotletav toetussumma ületab toetuse maksmiseks eelarveaastal ettenähtud summa, vähendatakse taotlejatele makstava toetuse suurust võrdeliselt taotluses märgitud kuludega. Sel juhul on taotlejal kohustus esitada kümne kalendripäeva jooksul arvates otsuse saamisest parandatud taotlus, milles on arvestatud toetuse määramise otsust.

Taotluses kirjeldatud tegevusega ei tohi alustada enne toetuse määramise otsust ning tegevus peab olema lõpetatud hiljemalt 1. novembriks, mil PRIA-le esitatakse kuludeklaratsioonid koos tõendavate dokumentidega projekti raames tehtud kulutuste hüvitamiseks.

Allkirjastatud määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas ilmumist. Toetusega seonduv info ja taotlusvormid on hiljemalt 4. maist üleval PRIA kodulehel www.pria.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 29. aprilli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.